View Single Post
Staro 04.03.2013, 07:01
vrhunski vrhunski je offline
Proteran

Datum prijave: 17.06.2010
US lokacija: San Jose, CA
YU lokacija: Belgrade, Serbia
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Dzordz Prikaz poruke
Ne znam koliko su dobre pare stvarno u USA ali ovaj stan sto je Vrhunski postavio je 3.400e po kvadratu. To je jako puno para i kada se razmislja na primer mogucnost odlaska u EU u poredjenju sa USA treba i to imati na umu. Trenutno je NL jedna od najjacih zemalja za IT u EU.
Istina nekretnine su stvarno skupe ovde. Osim nekretnina sve ostalo je manje-vise isto. (nesto skuplje nego inace). Zato su i zarade ovde znacajno vise nego u drugim delovima, tako da sta znam sve ima i za i protiv.

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Dzordz Prikaz poruke
Ja idem 8. Aprila da polazem PMP tako da ces tada imati informacije direktno

PMBOK + Rita + Software sa pitanjima + Neke flashcards sto mi zena pravila + nekoliko godina iskustva.

PMP je jedini sertifikat koji se stvarno vrednuje u USA sto se tice PM-a koliko sam ja video. Evropa fura jos i Prince2 i IPMA.

Iz iskustva znam da je za dobar posao bitno da uz tipa PMP imas i direktno iskustvo iz neke branse pa bas u njoj da vodis projekte.
Tako je na primer "Technical Project Manager" ili "IT Project Manager" je neko ko je PMP + je zavrsio recimo Saobracajni fakultet ili ETF ili tako nesto.
Reply With Quote