Citat:
Prvobitno poslao korisnik edinze
Megalan,prije svega hvala na nesebicno odvojennom vremenu kako bi mi ovdje dobilu odgovore na pitanja koja nas interesuju,a vezana su za usa. Evo jos jednog.. Da bi pristupio CNA, je li nuzno moras imati zavrsenu medicinsku skolu,ili bilo koju srednju,pa onda na tu obuku. Ukoliko budemo izvuceni,zena ce svakako ici na taj osmosedmicni tecaj da bi dobila certifikat,jer je ovdje i zavrsila medicinsku skolu. E sad,ja sam zavrsio gimnaziju,mogu li ja ici na taj CNA tecaj, jer mi se zbog trzista rada ne cini losom idejom zavrsiti to...
|
Uslov za upis CNA kursa je zavrsena srednja skola (High School). Srednja skola je ekvivalent nase gimnazije, jer ovde srednjih strucnih skola kao kod nas nema. Zamisli da smo svi isli u gimnaziju pa tek onda naknadno isli da se doskolujemo da bi dosli do nekog konkretnog zanimanja. Sume sumarum, nisi ni u kakvom losijem polozaju od svoje supruge sto se upisa tice jer oboje imate "high school".
Problem sa medicinskim sestrama sa exYu prostora sa srednjom skolom je taj sto se to ovde ne priznaje jer je sestra ovde minimun advanced certificate degree (LPN), a najcesce associates i bachelor degree (RN-ADN i RN-BSN). Kad im kazes da kod nas taj isti posao obavlja neko ko ima samo "high school", samo te bledo pogledaju jer misle da se salis