Citat:
Prvobitno poslao korisnik Magelan
Uputstvo (brosura) za Cali je u sledecem linku:
http://www.rn.ca.gov/pdfs/applicants/end_intlgrads.pdf
Koliko vidim California Board of Nursing ne zahteva CGFNS certifikat. Svakako prvo konsultuj Sacramento u vezi transkripta. Najverovatnije ce ti traziti prevod celog plana i programa vise (visoke) skole overen od strane sudskog tumaca, tako je bar ovde u Illinoisu. Nista ne salji na evaluaciju nezavisnim evaluatorskim "kucama" jer, ukoliko Board trazi evaluaciju, moras da znas koji tip evaluacije je potreban i koju evaluatorsku kucu doticni Board priznaje.
Naoruzaj se zivcima, spori su sa papirima do zla Boga. Vec u ovoj brosuri vidim da se ogradjuju da proces moze da traje 1-6 meseci, ali to ti je taman da se pripremis za drzavni ispit. Ja sam ovde zavrsio skolu i prvu licencu dobio u Illinosu. Kada sam podneo zahtev da mi se izda duplikat licence u Virdziniji, cekao sam punih 6 nedelja, slao gomilu nekih papira i dokumenta, cak i transkripte iz ovdasnje skole... Smesno, ali istinito...
Kad Nursing Board primi svu neophodnu papirologiju, dobices dozvolu da izadjes na test (Authorization to Test) i izlazis na NCLEX-RN - drzavni ispit za strukovne medicinske sestre/tehnicare.
Srecno 
|
Hvala, valjalo bi to da zavrsim sto pre, uspecu valjda do kraja godine! Verujem to za zivce, jer najveci problem su obe skole u Srbiji. Sacramento trazi da skole licno dostave dokumenta, a one to ne rade. Srednja jos moze da se nagodi sa tobom da ti spremis sve I stavis u kovertu a oni da posalju samo. Na visoj su mi rekli da ne znaju da li mogu cak I to da urade. Kad pogledas kineze, filipince bude ti krivo. Njima je vec sve spremljeno za dolazak ovde. Luda kuca, valjda cu istrajati u ovome, isplatice se jednog dana

Kazi mi samo kako se tebi citi taj NCLEX test, jel bas puno tezak?