View Single Post
Staro 17.03.2013, 19:14
cukoni cukoni je offline
Stari vuk

Datum prijave: 24.09.2012
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik edinze Prikaz poruke
Malo cu da oduzim,sta cu,natjerali me ovi moralisti sa legalnim,odnosno ilegalnim ulaskom u USA. Prvo da kazem da spadam u red onih postenih likova koji rade i crnace kako bi prehranili svoju porodicu,dakle nisam od onih sto se bave lakom i brzom lovom,a sve to potkrepljujem cinjenicom da nikada ni ja ni supruga ni zasta nismo kaznjavani... E sad se vezem na pricu o ostanku i dolsku u USA... Dakle iako nemam prekrsaja,i nebavim se opcenito ilegalom,ucinio bih sve kako bih iz ovog zaostalog,nazadnog,nakaradnog,nacionalistickog drustva otisao u normalno... Govorio sam negdje vec...gdje moja kcer nece biti u ocima moje familije Srpkinja,jer joj je mati to,a u ocima zeninih,ona je Muslimanka... Osjecamo se kao da smo pokret nesvrstanih... Bez pripadanja nekome i necemu... Mene moji pitaju kad ce moja malena ici u dzamiju da uci sufaru,a zenu pritiscu da obavezno mora krstiti kcer... Osjecamo se razapeto,ja i zena nemamo problem,niti smo optereceni vjerom i time sta ce ko biti... Mi sve slavimo,uzivamo i u Bozicu i Vaskrsu ali i u oba Bajrama... Medjutim uzasan je pritisak najblizih,to su ljudi koje morate sretati,i koji umjesto podrske konstantno vrse presiju... Ludnica...i poslije toga meni neko prica o ilegali,moralisanju be da je bio prikljesten kljestima porodice... Evo javno kazem,sad bih se uputio da mogu gore da ostanem,pa kakav god to bio nacin...i kazem ako je neko spreman pomoci u tome,mozemo napraviti kod advokata ugovor da cu po zaposlenju toj osobi davati toliko i toliko,taj i taj broj godina... Da nadje nekoga da me zaposli,fiktivno vjenca...samo da se izvucem iz ovog vrtloga nacioalizma...pocinje me tusiti sve ovo. Odmah da kazem,nisam ljenivac,radim u istoj firmi preko tri godine,a ukupno skoro pet uknjizenog u radnu knjizcu imam,gdje je jos ono gdje misam bio prijavljen,zena radi preko 11 god u istoj firmi,dakle oboje se ne bojimo posla...pa neka se jave neko...
tezak ti je post pravo,al ti ako nemas svoj stav kao musko i glava porodice onda je to tvoj problem. Amerika je ubila indijance,pa onda crnce itd,. imas masu nacista dole,onda Aryan brotherse,crnce koji mrze bijelce itd. sto se toga tice znamo sta je Amerika,i moj najbolji drug je pravoslavac sad je u Americi jer se prije moglo otic na foru mjesanih brakova da su ovdje ugrozeni,zena muslimanka niko ih nije gledao poprijeko i nikad nisu imali problema,vec su samo zbog finansija otisli,al njegova djeca se zna sta su i u sta vjeruju i to mi je normalno,jer je on glava porodice,i i kao musko nece da mu se gubi indetitet,al dobro svi smo razliciti!
Reply With Quote