Prvobitno poslao korisnik edinze
Malo cu da oduzim,sta cu,natjerali me ovi moralisti sa legalnim,odnosno ilegalnim ulaskom u USA. Prvo da kazem da spadam u red onih postenih likova koji rade i crnace kako bi prehranili svoju porodicu,dakle nisam od onih sto se bave lakom i brzom lovom,a sve to potkrepljujem cinjenicom da nikada ni ja ni supruga ni zasta nismo kaznjavani... E sad se vezem na pricu o ostanku i dolsku u USA... Dakle iako nemam prekrsaja,i nebavim se opcenito ilegalom,ucinio bih sve kako bih iz ovog zaostalog,nazadnog,nakaradnog,nacionalistickog drustva otisao u normalno... Govorio sam negdje vec...gdje moja kcer nece biti u ocima moje familije Srpkinja,jer joj je mati to,a u ocima zeninih,ona je Muslimanka... Osjecamo se kao da smo pokret nesvrstanih... Bez pripadanja nekome i necemu... Mene moji pitaju kad ce moja malena ici u dzamiju da uci sufaru,a zenu pritiscu da obavezno mora krstiti kcer... Osjecamo se razapeto,ja i zena nemamo problem,niti smo optereceni vjerom i time sta ce ko biti... Mi sve slavimo,uzivamo i u Bozicu i Vaskrsu ali i u oba Bajrama... Medjutim uzasan je pritisak najblizih,to su ljudi koje morate sretati,i koji umjesto podrske konstantno vrse presiju... Ludnica...i poslije toga meni neko prica o ilegali,moralisanju be da je bio prikljesten kljestima porodice... Evo javno kazem,sad bih se uputio da mogu gore da ostanem,pa kakav god to bio nacin...i kazem ako je neko spreman pomoci u tome,mozemo napraviti kod advokata ugovor da cu po zaposlenju toj osobi davati toliko i toliko,taj i taj broj godina... Da nadje nekoga da me zaposli,fiktivno vjenca...samo da se izvucem iz ovog vrtloga nacioalizma...pocinje me tusiti sve ovo. Odmah da kazem,nisam ljenivac,radim u istoj firmi preko tri godine,a ukupno skoro pet uknjizenog u radnu knjizcu imam,gdje je jos ono gdje misam bio prijavljen,zena radi preko 11 god u istoj firmi,dakle oboje se ne bojimo posla...pa neka se jave neko...
|