Citat:
Prvobitno poslao korisnik cukoni
jel stvarno mislite da je tako lako naci nekog i platiti mu za brak posebno dole?
|
Da, lično poznajem nekoliko bliskih osoba odavde koji su tako dobili papire. Neki su platili, a nekima su na drugarskoj bazi učinili. Ne pričam o ljudima koji su banuli u USA turistički na mesec dana pa pronašli nekog s ulice. Normalno da su svi otišli u sredine gde su imali već nekog poznatog, uglavnom preko studentskih viza ili u posetu rodbini. Mahom su se venčavali s našima sa ex yu prostora koji su već imali green card. Isto tako znam da provera nije rigorozna kao u EU. Barem ovi moji nisu proveravani. Lično kad bih morala pre bih se usudila da zapucam u USA, nego recimo u Francusku na taj način.
Zašto ja imam pozitivan stav prema ovakvim stvarima? Pre nekih 9 godina išla sam turistički u Italiju, znate procedure dobijanja vize. Iako sam imala sve papire za dobijanje vize (a dobila sam je na 15 dana čini mi se) uz pasoš su mi priložili i papir s kojim sam morala da se javim u ambasadu da sam se vratila. Tri godine kasnije tražila sam vizu za Fr da odem u posetu kumi na 10 dana, zajedno sa ćerkom (koja je tada bila beba), odbijena bez obrazloženja. Gora poniženja u ambasadama od ovih ne postoje.