Citat:
Prvobitno poslao korisnik Suncica
Da, lično poznajem nekoliko bliskih osoba odavde koji su tako dobili papire. Neki su platili, a nekima su na drugarskoj bazi učinili. Ne pričam o ljudima koji su banuli u USA turistički na mesec dana pa pronašli nekog s ulice. Normalno da su svi otišli u sredine gde su imali već nekog poznatog, uglavnom preko studentskih viza ili u posetu rodbini. Mahom su se venčavali s našima sa ex yu prostora koji su već imali green card. Isto tako znam da provera nije rigorozna kao u EU. Barem ovi moji nisu proveravani.
|
Ah, sasvim druga situacija. Otišli su poznatim ljudima koji se nisu libili riskirati kršenje federalnih zakona zbog njih. U prijašnjim postovima sam dobila dojam kao da su otišli turistički u Ameriku i uspjeli spetljati malog koji im je prodavao sendvič u Subwayju svaki dan.
Definiraj "
rigorozna" provjera. Ne znam što rade u EU, ali znam jako dobro što rade Ameri i meni se čini poprilično rigorozno. Činjenica da ti je odbijena viza za Francusku ne znači ništa osim toga da, po mišljenju nekoga na tom šalteru, nisi zadovoljila njihove uvjete.
Znam ja XY ljudi kojima je odbijena viza za Ameriku, a znam i hrpu ljudi za koje ne znam kako su je dobili ili kako su ih pustili u zemlju na aeordromu (primjer: Žena s trbuhom do zuba, 7 mj. trudna, sinom pod rukom, dvjema jednosmjernim kartama i turističkim vizama je puštena da uđe u USA. Naravno da su ostali kasnije ilegalno tamo, ne znam na kojim je drogama bio ICE officer koji ih je pustio da udu.

)