View Single Post
Staro 24.03.2013, 21:13
Zana's Avatar
Zana Zana je offline
Amer

Datum prijave: 16.05.2008
US lokacija: City of Angels
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik vuxanne Prikaz poruke
E ja bas kontam ako dajes 500 nedeljno covece pa previse. Ako je na godisnjem ajde nije puno. Ja to ne bi smela da radim nema tih para, tudja deca, velika je to odgovornost. Koliko je da je, malo je, ipak je velika odgovornost. Lakse je okretati hamburgere ili nesto bez toliko brige...
Jeste, plus tih $18,000 je mnogo (meni bar) pa nije ni cudo sto to samo bogate porodice rade. Njima je ova varijatna valjda povoljnija, jer odavde dadilja ne bi na to pristala bez $1,000 nedeljno. Da budem iskrena, ja se i tim ljudima divim - ja sam posle dva meseca sa devetnaestogodisnjakinjom u kuci na izmaku snaga. To nema veze koliko je neko intelegentan ili lepo vaspitan. Kad hormoni udare u glavu, ona misli sve sto leti to se jede, ja te ideje ne mogu ni da objasnim, a tvrdoglavost i rasprave jos manje Pare nisu problem - kao sto rekoh, ne dolazi ona da zaradjuje, to je i vise para nego sto ostane nekom ko radi za do $15 na sat a mora da plati stan, hranu, poreze i racune. Problem je sto ona ne shvata da ona nece moci da radi sta hoce u "slobodno" vreme, ima neku viziju da ce americka porodica da je pusti da landra gde ona hoce i sa kim hoce. Vec mi se vidja sta ce sve da se izdesava... a kao po obicaju, kuca odsecena od sveta, blizu svacega a treba ti dva sata da stignes do civilizacije...

Nemam pojma, videcemo kako ce to da izgleda - raspored poslova je prilicno zeznut: ima pauze preko dana ali pocinje u 9 pa sa tim pauzama do negde 7 popodne. Kako se ucenje uklapa u to nemam pojma, znam da je obavezna da zavrsi 6 units. Valjda vikendom, znam da vecernji casovi pocinju najkasnije u 6:45 pm. Kada i kako ne znam, ali pretpostavljam da je cena kao za international students, ja nisam cula za neke posebne cene za au pairs. To znaci da ce te pare koje zaradi da potrosi na casove jer porodica daje samo $500... Moj dragi je dao dijagnozu da sve to nece da traje duze od 3 meseca znajuci nju i za sta je neko tako mlad sposoban, znajuci sta porodica koja ima cetvoro dece moze da ocekuje i zahteva - jedva cekam da vidim na sta ce sve to da lici.

Ja se ne mesam, samo posmatram Ja sam se smejala mojim kolegama kad opisuju "prevrtanja" ociju svoje dece i kroz sta sve prolaze, bogami sad vidim na svojoj kozi. Ako nista drugo, bar cu da naucim kako funkcionise ovaj program... Ona ima neku idilicnu sliku o tome, jer porodica kod koje ide je bila totalno "cool" tokom razgovora. Prenecu iskustva za par meseci
Reply With Quote