View Single Post
Staro 29.03.2013, 16:46
vuxanne vuxanne je offline
Amer

Datum prijave: 13.10.2009
YU lokacija: Bilo kuda kiki svuda
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik girl_from_belgrade Prikaz poruke
Na vasu temu ilegalno ili legalno, da ili ne pitanje? jedna zanimljiva prica koja se desila sada kada smo vadili vize.

Sedimo muz i ja u cekaonici i cekamo da nas prozovu,i na jedan od saltera odlaze stariji ljudi muz i zena. Kako se tamo sve cuje jel? ide sledeca konverzacija:

Salter: " Razlog vase posete?"
Baba i deda: "Zelimo da posetimo unucice nismo ih do sada videli?"
Salter: "Naveli ste da imate 2 sina u Americi?"
Baba i deda: "Da, nismo njih videli nekih 15 godina,deca nam otisla tamo."
Salter: "Izvolite papir da ste odbijeni za vize, ovde imate nase americke zakone i razloge odbijanja za vize."
Baba i deda: "A zasto smo odbijeni,samo zelimo da posetimo nasu decu i unuke?"

Salter: "Godspodjo i gospodine, vasa deca su otisla na turisticku vizu pre 15god tamo i nikada se vise nisu vratili, prekrsili su sve imigracijske zakone i nemaju nikakve zakonske papire. Koja je verovatnoca da vi necete uraditi isto?"

Svi koji procitaju treba da shvate poruku price. Meni je u pocetku bilo smesno,ali posle par trenutaka jako zalosno sve ovo sto sam cula. Ovi ljudi verovatno nikada nece videti svoje unucice, a ni decu. Da li je vredno toliko sve ovo?

Samo vera u Boga,malo srece i eto prave imigracijske vize u pasosima. Sa srecom svima!
Jadni ljudi. Mislim sve je stvar licne odluke i ubedjenja. Ja ne bi mogla da jednu noc prenocim da znam da krsim neki zakon radeci nesto tako. Ali razni smo ljudi, iz razlicitih sredina, razlicitih porodica... I cemu sve to. Nestati tako sa lica zemlje, ostaviti roditelje da te nikad vise ne vide? Meni je to okrutno... Cemu? Zbog para? Zbog dece? Te dece koja ce biti deca ilegalnih emigranata. Ne hvala. Ako dobijem papir da nemam produzetak vize, zelenu kartu. Dovidjenja lepi moji, odoh nazad. Pa kud moji, tu i ja.
Reply With Quote