Citat:
Prvobitno poslao korisnik ASSI
Da to je i meni prvo napamet: "daj sta das fali nam radnik", naravno tog daj sta das cemo platiti manje, a sa druge strane dobri majstori nece ispod 25 na sat, pa daj i njih mami sa platom jer nam hitno treba radnik
Druga stvar koja mi je pala na pamet je da satnica dobrim majstorima prati skok cena, ako ih ima, dok manje iskusnima nisu vise spremni dati ni ono sto su prosle godine davali
to je sve rekla kazala kad se gleda odavde sa balkana, zato mi i treba misljenje nekoga sa one strane bare.
|
Imas tu jos jedan parametar. Cesto ce dodgadja da part-time zaposleni imaju manju satnicu od onih koji su spremni da rade prekovremeno kad god poslodavcu zatreba... Fleksibilnost u rasporedu vrlo cesto donosi tu razliku.
Recimo kod mene na poslu, satnica za kolege sa istom strucnom spremom (Licensed Practical Nurse) je u rasponu $20-24 za start. 20 ima koleginica koja je zahtevala da radi samo vikendom i samo nocnu smenu (nije fleksibilna jer jedino tada muz moze da vodi racuna o deci, a da ne moraju da placaju siterku) i njen uslov je da ne moze da ulece ako zatreba dodatno. Zato je placaju minimalno. Ja sam recimo dostupan 24/7, svim danima u nedelji, ostanem i dve vezane smene ako treba i satnica mi je odmah znacajno veca...