View Single Post
Staro 06.05.2013, 17:07
JoMan JoMan je offline
Član

Datum prijave: 14.07.2009
Nepromenjeno

Pozdrav svima! Iako mnoge stvari (verovatno 99,9%) vec pise na forumu, nisam uspeo pronaci neke veoma specificne informacije u vezi sa popunjavanjem formulara. Za nesto sam vec poslao mail, ali bih voleo da cujem i ovde misljenje - i za buduce narastaje

Brat je izvucen na lutriji, i situacije ja malo specificna po nekim pitanjima:

1. Form DS-230, pitanje 30 (all places I have lived for at least six months)
On je zavrsio fakultet u Italiji. Prvi put je upisao fax i bio 5 meseci (turisticka viza), ali nije dobio vizu zbog prekratkog trajanja pasosa, a pasos nije mogao da izvadi zbog vojske. Onda se vratio u Srbiju, zavrsio vojsku, i nakon neke 2 godine otisao nazad u IT, dobio papire i zavrsio fakultet. E sada, dok je on tamo studirao, da li se racuna da je te 3 godine sve vreme bio tamo i zavrsavao fakultet, ili ipak ne s obzirom da je svako leto provodio ovde po 4-5 meseci?
Da li ce mu u tom slucaj biti potrebna i potvrda iz italijancke policije, ili ipak ne, jer nikada u cugu nije bio vise od godinu dana?

2. Form D-230, pitanje 32 (list of all employments for the last ten years).
U pitanju je umetnik koji nema "ni dana" radnog staza. Da li se umetnik smatra kao self-employed ili bez radnog staza?

3. Form D-230, pitanje 33 (list of all educational institutions attended).
Iako je zavrsio fakultet, nije uzeo jos uvek diplomu. Umesto toga ima potvrdu (sertifikat) da je diplomirao (datumi, lista ispita, prosek...). Pre toga ima zavrsenu gimnaziju. E sada, na sajtu sam nasao sledece na tu temu: Education: Submit to the U.S. Embassy or Consulate at your interview, a certificate of completion equivalent to a U.S. diploma, school transcripts, or other evidence issued by the person or organization responsible for maintaining records, which specifies the completed course of study.
Da li klejmovati da je to University, sa diplomom, ili College - no degree?

Pre dve godine sam i sam izvucen, i za mene je sve bilo mnogo jednostavnije popuniti , mada je tada izvlacenje ponisteno.

Takodje, da li za neka od ovih specificnih pitanja mogu da kontaktiram ambasadu na novi broj, i porazgovaram o svemu ovome? Mislim da li odgovaraju na ovakva pitanja?

Svakako cu javiti i sta su ce mi odgovoriti mailom

Pozdrav i hvala