Evo da ispricam i ja moje iskustvo na ulazu u SAD na POE Seattle.
Naime kada je avion sleteo, meni zbrka u glavi kako i gde sta koga...medjutim, razni putevi a ja tuda kuda i masa. Cisto da objasnim meni je ovo prvi put da letim, tako da ne znam kako izgledaju procedure

Kada smo sisli vidim pise Passport Control, a 6 brojeva sa po dva saltera, i jos par saltera koje ne znam sta rade konkretno. U ovom slucaju prva tri su za Citizens and Permanent Residents, 4, 5 i 6 su za Canadian citizens and visitors. Dakle objasnim cikici ko sam i sta sam on me posalje na poslednji salter. A guzva nevidjena. Nisam stajao ni 10-ak minuta u redu kada dodje covek do mene pita koji Airline sam leteo, ja mu kazem Condor. Tako on pita 4-5 ljudi, pa kaze nama hajdemo mi za njim. Povede on nas na drugi salter gde nije bilo nikoga, i to tako da sam ja uspeo drugi da budem po redu. Nisam ni puno cekao dosao ja na red. Predam kovertu i Customs formular, i formular I94 koji mi je odmah vratio(lepo ja kazem stjuardesi da mi to ne treba). Posto sam ja menjao adresu, pitao me je zasto menjam adresu, zasto ne idem tamo gde sam prvi puta stavio...krenem ja da mu objasnjavam, kad on meni ok ok ok.

Slikao me je, uzeo otisak samo desne ruke

, i rekao mi je follow me. Odveo me je par metara do nekog drugog saltera, a tamo mozda 5 ljudi. Krene on polako da ih proziva, kad ono odjednom pojavise se neki ljudi u kolicima, korejci cini mi se. A ovaj poceo da ih salta redom. Kontam ja, ok prvo ce njih pa sam onda ja na redu, a ono ovi se samo pojavljuju niotkuda

I tako dok nije sve do jednog primio gosn Officer, ja sedeo, sta cu drugo. Nisam ja tako puno sedeo, mozda pola sata. Za to vreme dok sam cekao red, dodje do mene zena i pita me za ime, ja joj kazem, a ona kaze da idem po moj kofer
Vidim ja ovog da uzima moje papire i upire prstom u mene da pridjem, pita me i ovaj za adresu, pa mi kaze da sednem. Nakon 2-3 minute zove on opet mene da dam otiske i da potpisem, pa opet sedi. Posle 2-3 minute zove on opet mene, opet me pita za adresu, ja mu OPET kazem, a on meni ok. I onda ono
Welcome to the US 
dade mi pasos i objasni mi da ce na novu adresu stici SSN and GC, u roku od 6 meseci

Mislim se ja u sebi whatever. I to je bilo to. Kada sam sisao vidim ovu zenu sto je pitala za moje ime cuci pored mog kofera i ceka mene. Na carinskoj kontroli sam predao samo onaj formular sto sam ispunio u avionu, samo mi je rekao good bye Sir
Nego posle ja kontam da nisam isao na nikakv razgovor kao i svi ostali, bilo je tu par kancelarija pored i pisalo kod jedne Carantin. I posle sam skontao da su hteli da rasciste Carousel od nasih kofera jer je trebala drugoj avio kompaniji, zato su nas preko reda sproveli