Tema: Ulazak u SAD
View Single Post
Staro 17.05.2013, 08:53
Shadow Shadow je offline
Član

Datum prijave: 15.05.2013
Question

Čestitam svima koji su dobili GC, a onima koji su već otputovali srećno
Pokušaću da budem što kraća. Molim sve za razumevanje, ovo mi je prvi put da pišem na nekom forumu.
Ja sam bila na razgovoru 30.04.2013 i dobila vizu. Igrala sam nagradnu igru sigurno šest - sedam puta, možda i više. I ovo je bio poslednji put, tako sam rekla i eto, dobila. Ali nije bio poslednji što sam se razočarala, već zato što sam ovde uspela da organizujem život tako, da mi se otvaraju putevi i bez GC, ali to je sada druga priča....
Sve u svemu, potpuno sam zbunjena i ne pripremljena za sve, jer nisam sve ovo očeklivala....
Danima čitam po forumu, pokušavajući da saznam što više, ali i dalje mi je ostalo nejasno sledeće
1. Prvi put moram da odem do datuma u pasošu (kod mene 15.10.2013) i moram da ostanem dok ne dobijem SSN i GC, a to je 20-30 dana? Ili više od toga?
2. Još važnije, koliko moram da budem u USA godišnje?
Ukratko ću napisati šta sam ja planirala, pa bih volela da mi neko kaže da li je to moguće:
Da odem u oktobru i ostanem oko mesec dana, vratim se u Srbiju, završim PhD (najranije do kraja 2014) i tek onda udjem u tu proceduru sa dužim boravkom u USA (šest meseci ili više, ili se preselim tamo). Da li je to uopšte moguće? Da li ja već sledeće godine moram da provedem tamo šest i više meseci? Ja sam planirala da odem i sledeće godine u USA na godišnji, mesec dana, ali ne više.
Planiram da pozovem Imigraciono i da ih pitam sve što mi nije jasno i da im objasnim svoj slučaj (da moram da završim školovanje ovde, pa tek onda odem), da li je to pametno? Potpuno sam izgubljena
Reply With Quote