View Single Post
Staro 30.05.2013, 19:16
dekintirani's Avatar
dekintirani dekintirani je offline
Drug član

Datum prijave: 30.09.2012
US lokacija: Bilo gde samo odavde da begam
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik minimaxus Prikaz poruke
Nije sve izgubljeno naravno, generalno gledajuci, mi nismo nista ni izgubili jer to svakako nismo ni imali . Najaktuelniji odlasci za SAD su putem J1/Work and travel programa. Vec sam opisao slucaj u kome su dvojica ostala u Americi i nakon isteka tih privremenih viza.

Sto se ostalih programa tice, bojim se da je manevarski prostor dosta suzen. H1B postaje misaona imenica. Pored toga sto je potrebno pronaci poslodavca koji je voljan da vas zaposli, obradi brdo papirologije i pritom uplati ne malu sumu novca, dolazite do bubnja! Zbog prevelikog broja prijava, nasumicno se dodjeljuju H1B vize. Sta reci... Za te "farmerske" zaista nemam pojma, niti sam cuo da je neko otisao preko iste.

Kad se na to doda da BiH nije u programu radnih viza, odnosno H2B, onda zaista situacija postaje tuzna. Australija za one koji su na SOL listi, ili jos bolje imaju rodbinu/prijatelje/ponudu za posao, postaje dosta realnija destinacija.
Recite mi kako onda da ubedim rodbinu da nas povede tamo(u Australiju) ili jos bolje,kad ih ubedimo,na koji fazon mozemo da odemo tamo i da ostanemo a ne samo u kratku posetu? Hvala!
01.05.2014.-DV2015-HAS NOT BEEN SELECTED
Reply With Quote