Citat:
Prvobitno poslao korisnik hope
sine, da je tako lako kao što misliš, svi bi mi već bili u usa i usa bi imala mnogo mnogo više stanovnika i sve što ide s time. pa ceo svet bi se sjatio u usa. nemoj da misliš da ima neke useljeničke vize za tebe. svi samo nas čekaju. boli ih ono.
iskreno voleo bi da prođe ono da može da dobije GC ko ima završen fax u usa. otišao bi i završio bi master i tamo i tražio bi. želim da lottery ostane, al i da to dadaju. jbg, imaju slične programe i druge države. trenutno je usa useljenički sistem najpropaliji, najstariji, nikakav i šuntav. u nemačku ko ima fakultet i želi da nauči jezik i da radi pošteno, odma dobija useljeničku vizu.
|
Pa izvini, ali ima nas ovde koji smo dosli sa srednjom skolom i iskolovali se ovde. Hoces da kazes da Amerika nema nista od nas? Izvini, ali tvoja diploma ne moze da bude na vecoj "ceni" od nasih ovde, moze samo da se desi da ces da radis za manje pare i da neces da pregovaras oko odmora, osiguranja i ostalih beneficija. I meni jeste suntavo da se dovlace radnici od kod zna kuda i trose godine na njihovo uklapanje (a bogami ih je dosta koji se nikad ne uklope pa im posle kriv svakakav djavo) umesto da se reformise sistem skolovanja i omoguci ovdasnjoj deci da se skoluju za pristojne pare a ne da ostanu duzni i ruzni posle studiranja. U tome je i problem sa reformom, jer mora da se naprave kvote a razni lobisti koji bi da manje placaju radnu snagu bi svasta nesto sad... Zato je meni i stalo da se zadrzi lutrija. Sta ti mislis, da ces u programu za radne vize ti da budes odabran? Bira Google i bira Microsoft i ostali - ne bih da duzim, zna se iz kojih zemalja. Sta da ti kazem, u redu je mozda to sa Nemackom ali nesto ne cujem da se su ti skolovani imigranti nesto super prihvaceni. Kako je krenulo i ovde je toga sve manje - bar kod mene u firmi kad se prica o tome, muka im je vise i od imigranata koji bi pare i demokratiju a da uvode svoja pravila i od mnogo cega drugog... Samo nemoj da pucas u messenger

tj. mene, nista se na to ne obraca paznja kad tek stignes jer svi gledaju samo da se "snadju", a i svi su nesto politicki korektni. Kad te prihvate i opuste se, onda ces da cujes kako je Amerika otvorena prema imigrantima

prema nekima jeste, a bogami prema mnogima i nije.