Citat:
Prvobitno poslao korisnik jugvuk
Nisam do sada ništa postovao jer je sva pitanja koja sam imao već neko postavio! Osim jednog.
Kao klinac 15-16 godina, u želji da napakostim svojima posjekao sam si ruke, vene i sl. Zanima me da li to može biti problem na ljekarskom i na intervju?
Molim vas ako neko nešto zna da postuje. Hvala i ćao...
Jugoslav
BIH
CN:378** 2014
|
Na lekarskom ti traže da li imaš bacile tuberkuloze i sifilis. Sve da to i imaš, preporučiće ti lečenje, evenutalno pre ulaska u USA će te smestiti neko vreme u karantin, ali ti neće odbiti vizu zbog toga.
Dalje, gledaju tvoje opšte stanje kako bi ti izdali karton koji daješ doktoru po ulasku u USA, koji bi na osnovu tog kartona trebalo da ima uvid u prethodna oboljenja, hronične bolesti, nasledna oboljenja i slično...
Dalje, dobijaš neophodne vakcine kako bi se izjednačio sa obaveznim vakcinisanjem u USA.
Dakle, kako je meni objasnila doktorka iz Držićeve, ne postoji ni jedan eliminacioni komentar koji bi mogao da dobiješ na lekarskom, već je lekarski tu da vide tvoje opšte stanje, da dobiješ vakcine, da ti izdaju karton sa kojim dalje počinješ bilo kakvo lečenje u USA i da se lečiš od bolesti ako eventualno imaš.