View Single Post
Staro 10.07.2013, 23:24
Sasa99 Sasa99 je offline
Drug član

Datum prijave: 09.10.2012
US lokacija: Chicago IL
YU lokacija: Makedonija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik noki Prikaz poruke
Tacno tako i ja se potpuno slazem sa tobom,i ne samo u pitanju posla vec i za prvi stan ili upisivanje deteta u skolu zahteva da imas nekoga sto ce da te uputi.Ko ce da ti izda stan ako nemas grin kartu ili slicno,a to se ne dobija odmah.Barem ja licno za sebe pisem da nisam imala nikog ovde ne bi ni krenula u ovu avanturu,barem ne sada kada imam dvoje dece-drugacije je kad si sam...
Noki edno cudno i neblagodarno prasanje ama koga procitav da ne si imala nekoj ne bi se vpustala vo vakva avantura pa resiv da se javam. Mene mnogu mi e strav dali ke ja najdam taa prva rabota dali ke go fatam toj pocetok sto site vikaat deka e tezok. Napomenuvam deka imam nekogo no pak me faka panika dali ke ja najdam prvata rabota pri sto od moja strana nema da ja biram voopsto pa kakva saka neka e samo da nosi pari da ne mi odi brzo gotovinata.Dali lesno ke najdam rabota ako ne biram? Sram mi e da kazam no mnogu mi e strav ako ne najdam da ne si se vratime doma i toa bi bilo sto na nikoj ne mu pozeluvam. Odam so familija da sum sam ne bi se plasel tolku biva biva ne biva nebiva. Znam deka toa e individualno no kazi barem za sebe.
Reply With Quote