Ok, pokusacu da ti objasnim o cemu se radi:
Software tester je osoba zaduzena da testira program ili web page koji naprave programeri. Logika programera je cesto drugacija od onog sto se trazi

zato software tester treba da proveri dali program/web page radi kao sto treba. Tester treba da istestira program i da pokusa da nadje sto vise bug-ova ili greske u programu, ili drugim recima da pokusas da ga pokvaris

Kada nadjes greske, onda javljas programerima da taj deo programa ili strane na internetu ima gresku, i oni to poprave i opet vrate tebi da potvrdis da je sve ok.
E sad, Quality Assurance (QA) je malo kompleksnije zanimanje. Posao QA je da kad se dobije dokumentacija za program, i definicije svakog dela programa kako je zamisljeno da radi, QA treba da napravi test dokumentaciju, dokument u kom je opisano koji testovi treba da se rade, koji je zadovoljavajuci nivo kvaliteta, sta treba da prodje a sta ne treba, koji ce se sistem testiranja koristiti i sl. Kad se odradi ta test dokumentacija, programeri pocinju da programiraju. Kad zavrse, onda tu nastupa onaj tester od malopre

i testira na osnovu one dokumentacije koju je QA napravio.
Kad sve prodje testiranje, onda QA upisuje rezultate testiranja u test dokumentaciju, po potrebi radi demosntraciju klijentima (da pokaze klijentima da to radi kako su oni trazili), onda oznaci taj program ili web page kao "Pass QA" i taj produkt je spreman za isporuku
Samo testiranje moze da bude rucno (kliktanje po programu ili web strani) ili da se koriste pomocni programi za testiranje, ali necu time da te smaram sada.
Kako god, moja pretpostavka je da ces ti za mesec dana obuke verovatno dobiti osnovna poznavanja za QA/Tester poziciju, ili ce te konkretno spremati za testiranje odredjenog programa ili web page, i ces dobiti uputstva kako da testiras nesto sto treba klijentima, posto realno, QA je dosta kompleksno zanimanje, koliko to zvucalo jednostavno u pocetku, i , nemoj da me shvatis pogresno, ali mislim da mesec dana obuke nemoze da pokrije sva polja zanimanja Quality Assurance/Software tester.
Posalji mi tvoj email, mogu ti poslati jednu knjigu u PDF format koja bi ti mozda pomogla, ako ne drugo bar da ti objasni neke termine sa kojima ces se cesto susretati na tom poslu
Pozdrav i zelim ti puno uspeha