View Single Post
Staro 06.08.2013, 20:05
shljivovica shljivovica je offline
Drug član

Datum prijave: 08.07.2013
US lokacija: nyc
Nepromenjeno

Da da, dobijam, ali moramo prvo otvoriti firmu tamo. Znaci ja bi trebala na B vizu u ny, otvoriti firmu, naci prostor za ured (telefon itd), onda sve to dam advokatu da aplicira njemu za L1,kad on dobije, ako se ne varam, ispunim obrazac, uzmem njegov pasos i potvrdu da smo vjencani i tek onda dobijam svoju L2.

Caka je sta ako cu ostati u NY (a ne isplati mi se ici vamo-tamo) moram imati kakav-takav legalan status za raditi,meni bi osobno bilo bolje da se sto prije pocnem osjecati korisno+vjezbam jezik. Imam SSN jos od W&T, doduse ima onu napomenu da je za ograniceni rad, mogla bi se par mjeseci presvercati na to,ali se nekako bojim da ne zaj** nesto pa da izgubimo i taj L. Da ne govorim da zelim sto prije poceti zaradivati jer sve to kosta,a i imala bi vise vremena za naci neki dobar stan.

Sto se ljudi tice, zato sam i rekla kako je to moje osobno misljenje, imam dosta poznanika od tamo i nekako mi se cini da su ovi koji kubure nekako normalniji, ima doduse jedna osoba koju znam da stvano dobro radi i zivi ali on je nazalost vise izuzetak.

Ono sto mi je bas zao je da se nasi ljudi ne drze skupa, koliko cujem, cak ni nasa crkva u dijaspori nije od neke pomoci, dok se recimo albanci, azijati ... (opet moje skromno misljenje+iskustvo) drze skupa, po principu-svi za jednoga jedan za sve. Zato mi je ovaj forum osvjezenje, imam osjecaj da je nekako najopusteniji i najdobrocudniji od svih na koje sam nabasala...
Reply With Quote