View Single Post
Staro 14.08.2013, 13:05
via's Avatar
via via je offline
Stari vuk

Datum prijave: 01.05.2013
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: RS, BiH
Nepromenjeno

[QUOTE=IgorMAD;40105]Znam dosta njih koji su preko Work and Travel agencije pokusavali da odu u US, uplatili sve u ambasadi i onda ih odbili. Ista prica je i sa ovim, s tim sto nas nece odbiti zbog toga sto sumnjaju da cemo ostati tamo da radimo i zivimo :D
Samim tim je manja sansa da das pare a da ne dobijes vizu...[/QUOTE]

Ovo baš nije lijepo od njih :==D: :==D: Mogli su uvesti nekakv fee (manjeg iznosa) za kandidate koji iz nekog razloga budu odbijeni, troškovi obrade papira i sl., a ne da moraš uplatiti troškove vize i saznati da si odbijen. Ne bih voljela da se nađemo u takvoj situaciji :no:

[QUOTE=petrojka1980;40106]Da li ste dobili vize ili ste odbijeni saopstava vam konzul na kraju intervjua. Nema po trebe da se plasite da cete biti odbijeni ako ispunjavate sve uslove (min 12 godina skolovanja u kontinuitetu, niste osudjivani i ne gone vas krivicno) i naravno ako ste naveli sve tacne podatke. Vidicete i sami posle intervjua je nije nista strasno i da je dzabe bila tolika panika. Ono sto je vazno jeste da imate pozivno pismo (tj mail) onog kod koga idete i da imate plan sta cete kad stignete.[/QUOTE]

Prema svim mogućim istraživanjima koje sam obavila ispunjavamo mi uslove, najviši stepen obrazovanja koji suprug ima je university degree, ali školovanje nije bilo u kontinuitetu i 4.stepen je završen vanredno, ne odmah nakon 3.god., pa mi je zbog toga malo frka. A što se tiče pozivnog pisma (tj. maila) ja nisam shvatila da je baš važno, svakako dobro dođe, ali nije neophodno i većina je vizu dobila i bez toga. Ispravite me ako griješim...

22.10.2012. prijava za DV-2014
01.05.2013. izvučeni
21.05.2013. poslali kovertu u Kentucky
29.05.2013. koverta stigla u Kentucky
08.11.2013. Intervju - vize odobrene
31.03.2014. Landed in Chicago