View Single Post
Staro 16.08.2013, 19:00
Priceza's Avatar
Priceza Priceza je offline
Član

Datum prijave: 16.08.2013
US lokacija: Misliću o tome sutra
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Zdravo svima
Od skoro se bavim idejom o Zlutriji, i od prekjuce znam za ovaj forum. Osecam se kao da sam zivela ispod kamena... Elem, bavila sam se idejom o odlasku u Kanadu, Evropu, ali moja struka ni ove ni prosle godine "jok", Evropa - "da, vazi, al' da budem nevidljiva...". I tako. Amerika mi nije ni padala na pamet, u fazonu "haos, ludilo, kriminal, cedjenje, psihoza..." sto u poredjenju sa Kanadom i nije tolika neistina. No od toga nista ne bi, vratih se svakodnevnom zivotu, i jednog dana (pre 5-6 dana tacnije ) shvatih sledece:
- muz mi vec trecu godinu trazi posao, do pre godinu dana je jos i bilo zvanja na razgovore no sada ni to, na razgovorima sefovi dizu obrve na informacije iz CV-a da je na dva mesta unapredjivan u sefa i naravno ne zovu ga ponovo, ako izbacis to iz CV-a ne vide se kvaliteti posto diplomu nema (pusti gimnazijalac koji od vojske izdrzava sebe i majku, tako da su mu se svi pokusaji (bilo ih je 2) da zavrsi fakultet neslavno zavrsili), zaradi nesto od svirke (u poslednje vreme ni to),
- ja radim u stampariji, sve poslove koji se u njoj rade, koliko god da se radi, prekovremeni se ne placa (nisi obavezan da radis, ali kada nema posla ne odbijas nikog nego prihvatas kakav god da je rok, da bi plata bila na vreme, mnogo zgodna stvarcica, sam ispadnes odgovoran za to sto si ostao, a sve to da bi dobio svojih 20/30 hiljada na vreme), naravno prijavjena na pola, pola u kesu, te nisi kreditno sposoban ni za sta osim za dva-tri veca odlaska u Tempo… A naravno, cutis i smrdis, jer bolje nemas, ako neces ti radice neko drugi i za manju platu ako treba (ako je recimo u pitanju moj muz, koji bi posle tri godine prihvatio bilo sta, samo da nesto radi )
- nestrucnost, alavost i bahatost vlasti
- narod zapao u teske komplekse, sujeta svima popila mozak, nepismeni od tebe prave idiota na poslu, jer im se moze, jer su do sada pravili idiote od koga god su hteli i svaki put je proslo, jer su sa gazdom na “sljapkanje po dupetu” ali molim vas “cisto platonski, svako ima decu i porodicu” (?!)… Ako si bolji od sebi jednako rangiranog, ocekuj laktanje (ne daj boze drugarstvo, pa da jedni od drugih ucimo), ako si bolji od sebi nadredjenog ocekuj maltretiranje a ne nagradu itd…
- Svekrva ima penziju od 15.000, posle 25 godina staza i prevremene penzije jer je, sram je bilo, skoro oslepela
- I sram da me bude, usudila sam se da imam kucne ljubimce
- A da ne pricam o tome kako zivimo u 25 kvadrata (svekrva, muz mi i ja), kako su moji roditelji prodali stan i kako smo za te pare brat i ja kupili stanove, i kako smo za te pare mogli da uzmemo samo jedan udaljen 40km od BGa (brat) i jedan u sivoj fazi u BGu (muz i ja). A da, rok za useljavanje prosao u junu 2010, svi papiri cisti (mili Boze cuda velikoga) ali zato odnosi nerascisceni izmedju investitora i podinvestitora, i sada se prepucavaju medjusobno a zgrada stoji na korak do zavrsetka, a ne mozes nista sam jer ce te policija ukloniti jer im “uzurpiras gradiliste”… EJ, NE INTERVENISU PROTIV NJIH NEGO PROTIV NAS KOJI NEMAMO GDE JER SU PREVARANTI PREMASILI SVE MOGUCE ROKOVE. ZASTICENIJI SU OD BELIH MEDVEDA!
- Dakle, zato sto se hapse prevareni gradjani umesto mafije koja ih je prevarila, zato sto drzavni budzet ne moze da pokriva bilo kakva lecenja bilo kom detetu ako je rec o iole vecoj sumi, ali zato drzavni budzet moze da pljune milionce dolara za izrucenje balvana koji voli da loce i mlati… I onda na sud ode onaj ko je to objavio jer je otkrio drzavnu tajnu, a ne ode onaj ko je to sproveo u delo i proglasio drzavnom tajnom, i ako nije od bezbednosnog znacaja…

E, i onda pomisih: "haos, ludilo, kriminal, cedjenje, psihoza..." u Americi?! Pa ja se davim u tome po sred Srbije, STA JE OVA LISTA GORE AKO NE TO? Jos nije potpuna. Ima tu i “nemam para za pivo sa muzem, na Adi ili u nekom pub-u, retko kupujemo i dvolitru, a kamoli u kaficu da ga placam”, zajmim pare 5 dana pred platu da bi kupili hleb i mleko i sta treba za rucak, pa onda vracaj, pa onda opet… Sa racunom za telefon stalno kasnim, ali uglavnom su racuni placeni sa po nekim kasnjenjem… BAR TO! E moja ja… Mene brine “haos u Americi”… You stupid woman!!! Pa ako cu da zajmim pare, bolje da zajmim kako valja, za kartu i pocetak sa one strane okeana, a ne za hleb i mleko….

Eto, vec je previse za prvi put...
Reply With Quote