View Single Post
Staro 22.08.2013, 21:00
dreamerns dreamerns je offline
Super Moderator

Datum prijave: 14.06.2007
US lokacija: Burlingame, CA
YU lokacija: Novi Sad, Vojvodina
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Nikolaniko Prikaz poruke
E sad, mene zanima, ukoliko moze neko od starijih clanova ovog foruma koji su prolazili kroz sve ovo da nam objasni dali je sve to "kao sto mali Djokica zamislja"
Dali se relativno brzo dolazi do posla, dali postuju prethodno radno iskustvo, dali moze u startu da se dobije solidan posao koji bi bio dovoljan da pokrije mesecne troskove troclane porodice itd... Znaci sve u svemu, informacija kakvo je realno stanje trenutno na trzistu u IT svetu.
Da. nisam napomenuo, ne zanima me ni jedan konkretan state, izabracu bilo koji lokaciju koja bi mi pruzila najbolje uslove za zivot, meni i porodici.

Hvala Unapred
Jako ti je uopsteno pitanje i niko ti ne moze dati neki konkretan odgovor na njega. Evo da te ja pitam, kakvo je stanje sa IT poslovima u Evropi? Kakve su plate? :-)
Kao prvo, "IT poslovi" su jako sirok domen, a drugo sigurno plata nekog web developera nije ista u Svedskoj i Bugarskoj...nije isto ako radis za Google, Microsoft, Apple ili "Perina kompjuterska radionica DOO" :-)
Generalno je stanje sa IT poslovima povoljno svuda u svetu. Vecina ljudi koje znam ovde nisu imali nekih problema da nadju posao, ali ti isti ljudi nisu imali problema ni u Srbiji (bas naprotiv, dobro im je islo). Generalno, poslova vise ima na obalama (pogotovo zapadnoj obali), tako da bi sa IT mozda bilo najbolje da tu pokusas.

Blog: http://novakovici.blogspot.com
Reply With Quote