Citat:
Prvobitno poslao korisnik Markoo
Znas kako da bih zavrsio skole treba da dodjem,da bih ulozio novac treba da ga imam,toliko koliko je potrebno da bi se zapoceo posao....Ja sam i ovde skolovan covek a vec znam sta ces ti reci,te skole se ne priznaju u Americi,ok ne priznaju se nije to ni poenta,vec hocu da kazem ne bi mi bio problem da ih zavrsim ni tamo,pola Vas koji ste tamo ste pozavrsavali neke kurseve i sada se pravite pametni.Vidis te moje prijatelje nisu uhapsili u toj tako uredjenoj zemlji kako ti rece,verujem da su se bolje snasli nego ti,koja si se skolovala.Moji poznanici se sasvim slobodno krecu a sitne duse mogu da ih zovu kako hoce.....To se zove kompleks.
|
Izgovori izgovori, jedini je nacin osim GC ovde biti ilegalno da da....Ja sam skolovana u Srbiji, i to je priznato ovde, stvar je poslodavca koliko ceni i sta ceni. Da li sam se doselila u Ameriku u nepovoljnom momentu? Da, kada je bila najveca kriza, zovu je "The Great Recession". Da li mi je uzelo vremena da nadjem posao u struci? Da ali nije nemoguce!!! Da li gradim svoju karijeru? Da i nemam problem!!!
Za neke struke je bitno da imas licencu, to nisu kursevi vec svako ko radi u toj struci mora tako nrp doktori, advokati, elektricari itd....
Moja motivacija za dolazak u Ameriku nije bio novcani momenat, vec neogranicene mogucnosti koje ovde postoje a u Srbiji ih bas i nema. Jako sam ponosna na to sto ovde mogu licnu kartu da izvadim za 2 minute a ne 7 dana kao u Srbiji, sto pasos stigne postom na kucnu adresu, sto nema osnovnih sistemskih problema nema.
Pitaj prijatelje da li mirno spavaju? Kada su zadnji put letovali negde van Amerike??? Da li bi putovali po svetu ili je Amerika dovoljno velika da se po njoj orca? Da se razumemo nalepsi su Karibi ali ti treba pasos da bi tamo isao. Koliko sanjaju bivsu Jugoslaviju i kukaju za svim otale?
Ja nemam kompleske, vec se jednostavno borim da se stvari zovu pravim imenom. Silovanje je silovanje, utaja poreza je utaja poreza, kriminal je kriminal itd...
Snalazljivost je koriscenje resursa na pametan nacina da od 1 dinara napravis 10 a da pritom ne krsis zakon. Ili da uzasnu zivotnu situaciju pretvoris u nesto lepo, i pritom nisi ubio nekoga - npr. Perica je toliko uspesan da je nasao posao sa kojim zaradjuje $100k godisnje, dok je sa prethodnim poslom zaradjivao mizeriju. Perica je u ovome slucaju sposoban / snalazljiv. Nemojmo to da brljamo sa ilegalom, radom na crno, ne prijavljivanjem poreza i tako dalje.
Da li treba dalje da objasnjavam sta znaci rec sposoban/snalazljiv/snasao se, a sta znaci rec kriminalac, ilegalac, utajivac poreza, rad na crno itako dalje i tako dalje???