View Single Post
Staro 06.11.2013, 18:28
via's Avatar
via via je offline
Stari vuk

Datum prijave: 01.05.2013
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: RS, BiH
Nepromenjeno

Mislim da nema ništa što već nije rečeno na temu ljekarskog, ali da ne prekidamo tradiciju i ja ću dati svoj doprinos.

Prvo da potvrdim ono što sam već rekla; dakle, Eurofarm radi po principu da oni službeno dostavljaju rezultate ljekarskog u ambasadu, tako je definisano ugovorom između njih i ambasade.
Na ljekarski treba ponijeti: pasoše na uvid, po jednu sliku za svakog člana i dokaze o vakcinaciji (ako imate). Mi smo bili naručeni u 12h, ušli oko 12:15, svi zajedno. Pregled je više površan, odmah da kažem da nema skidanja do gole kože, ja ne znam šta vam ta teta-baka u Smiljanicevoj u BG radi i zašto Znači, prvo prepisivanje primljenih vakcina i onda pitanja tipa da li smo bolovali ili bolujemo od nekih bolesti tipa, šećer, epilepsija, žutica, visok pritisak, srčana oboljenja, psihička oboljenja...da li smo bili na bolničkom liječenju iz bilo kojeg razloga i sl. Nakon toga skidanje (do pojasa), mjerenje visine, težine, slušanje pluća, srca, mjerenje pritiska; "Da li imate nekakav osip po nogama?". "Ne". I to je to što se tiče pregleda, slijedi vađenje krvi (samo za odrasle i radi se analiza samo na sifilis) i onda slikanje pluća (također samo odrasli). U RDC-u smo završili za 30ak minuta i sa rezultatima nazad u Eurofarm. Tu je doktorica sve komplatirala, nama dala prepis vakcionog lista koji ćemo nositi sa sobom u USA, rekla nam da je sve ok i što se tiče ljekarskog nema razloga da nas odbiju i to je to. Sljedeći dan u 11h naši rezultati su poslani u ambasadu.

Da, još da napomenem da nismo primili ni jednu vakcinu. Ja sam imala svoju vakcionu knjižicu i u zdravstvenoj upisan Ana-Te koji sam primila prošle godine, za djecu smo također imali prepis vakcina, suprug nije imao ništa. Pregled smo platili ukupno 440KM (225€).

22.10.2012. prijava za DV-2014
01.05.2013. izvučeni
21.05.2013. poslali kovertu u Kentucky
29.05.2013. koverta stigla u Kentucky
08.11.2013. Intervju - vize odobrene
31.03.2014. Landed in Chicago
Reply With Quote