View Single Post
Staro 05.12.2013, 06:28
vuxanne vuxanne je offline
Amer

Datum prijave: 13.10.2009
YU lokacija: Bilo kuda kiki svuda
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik NightSky Prikaz poruke
Mah, ja do tih "običaja" ne držim ni 1%, pogotovo tih što su vezani za ispra Mogu misliti da je bilo kojekakvih komentara, ali mene za to sve boli briga. Svako ko je izgubio nekog bliskog zna koliko je to bolno, koliki je to ožiljak koji se nosi duboko u srcu, a praviti derneke i cirkuse od čitave stvari je, po mom mišljenju, najblaže rečeno neukusno.
Ja sam odlepila kad su na sahrani mog tate poceli da pricaju viceve i kad je jedan zadrigli pijani izjavio: "Dobra sahrana". A on 43 godine. Kako moze sahrana da bude dobra?
Citat:
Prvobitno poslao korisnik NightSky Prikaz poruke
I vjenčanje smo imali "mimo svijeta". Nismo nikoga htjeli financijski opterećivati, ni sebe ni goste (čak ni kuma koji po običaju najviše nadrlja ). Samo otišli u općinu i na ručak s kumovima. I bilo nam je sjajno! Nakon par dana zapalili na medeni mjesec i nezaboravno se proveli.
I mi isto, nas dvoje, dvoje kumova, sestra da nas slika i maticarka da nas venca. Sve je trajalo od 14 h do 18 h. Vencasmo se, nazdrasmo i popismo i fajront kuci. Trosak samo za rucak, najjeftinije burme Majdanpek (ni ne nosimo ih), vencanicu nosim i dan danas - kupila sam nesto bez boje neki komplet. A muz je odelo pozajmio. Cijena 250 ojra sve. I nikom nista ne dugujemo i nikom nista ne uzesmo.
Reply With Quote