View Single Post
Staro 25.12.2013, 03:07
adojca's Avatar
adojca adojca je offline
Član

Datum prijave: 12.10.2011
US lokacija: /
YU lokacija: Beograd, Srbija
Pošalji Skype™ poruku korisniku adojca
Nepromenjeno

Kao u onim američkim filmovima koje sam gledao kao klinac... Idilično! Jel slavite novu godinu negde, ili kod kuće..? Mislim, izvinjavam se ako pitanje zalazi malo u sferu privatnosti, ali interesuje me samo poređenja radi, jer ovde svi negde nešto idu, ko ne ide nije u trendu, i te priče...
Na ulici sam poslednjih dana dobio bar 50ak flajera sa reklamama 'Kafana ta i ta, 35e all inclusive (domaća pića)' i tako dalje...
Inače u Beogradu je u poslednjih par meseci otvoreno ne znam ni ja koliko kafana, uslovno rečeno kafana, jer po narodnom predanju kafana je ono gde ljudi idu da jedu i da piju, da razgovaraju i druže se, a ove novootvorene kafane su ustvari folkoteke, tako ja mogu da to definišem, jer se u tom nekom prostoru koje se zove kafana postave stolovi, na blagom uzvišenju (stepeniku) se postave dva člana vokalno instrumentalnog ansambla (pevačica i klavijaturista), 10ak konobara da opsluže klijentelu po cenama nekim nadpohlepno visokim, petorica teretaničara za obezbeđenje, i rokaj snimaj svaki dan. Plus, što je najpogrdnije, tim folkotekama daju neke u pokušaju autentične nazive za kafane, tipa 'Sipaj brate', 'Ko to tamo peva', 'Limun žut', i tako dalje...
Reply With Quote