Citat:
Prvobitno poslao korisnik monikami
Pozdrav za sve forumase! Ja lutriju nisam igrala tako da nemam cemu da se nadam. Ali htela bi neko da mi pomogne i objasni kako da upisem LPN program odavde i da dobijem studentsku vizu. Znate neko ko je prosao taj put konkretno? Znate dobru skolu da preporucite? I najvaznije pitanje koliko para i vremena treba realno za realizaciju? Ja od onoga sto sam do sad procitala shvatila sam da nece moci za manje od godinu dana, da li gresim?
Unapred hvala.
|
U principu to sto je Sima napisao je okvirno to.
Par stvari jos da dodam:
- Upisati LPN iz Srbije na Community College-u je samo moguce u teoriji, u praksi to zaboravi. Razlog: jako je malo mesta, a navala ogromna i prioritet imaju "in district students" sto znaci da kao stranac nikad neces stici pored onolike liste cekanja.
- LPN je podoban samo za M1 vizu. U Cikagu jedina privatna skola koja upisuje strance na M1 je
Northwestern Institute of Health and Technology.U toj skoli sve zajedno bi te izaslo skoro 30k i trajalo bi 1.5-2 godine sa sve prerequisites.
- Ja sam recimo LPN zavrsio za vreme OPT-a na F1 vizi, izaslo je 15k i bilo je gotovo za godinu dana.