Ja sam zavrsila prekvalifikaciju za med. sestru u Srbiji (predhodno imam zavrseno za zubnog tehicara u Skoplje). Jel mogu to da iskoristim za CNA? Radno iskustvo nemam zato sto dugo nisam bila drzavljanin Srbije i nisam mogla da se zaposlim u drzavne institucije. Kad sam dobila drzavljanstvo vec sam imala spakovane kufere za Norvesku. Trenutno zivim u Oslo i ne radim u struci zbog jezicke barijere. Kada sam dosla ovde shvatila sam da nikada necu postati medicinska sestra i da cu ostati nesto na pola puta (stepenik vise od obicnog asistenta) A ima i dosta stvari koje mi se ne svidjaju ovde. Jedina dobra stvar je sto bi mogla da nakupim novac za nekih godinu dana ili cak i malo manje. Nasla sam jednu skolu koja pomaze oko studentske vize i cini mi se da je skola OK. Jel mozete da pogledate i kazete sta mislite? Ja trenutno ne znam ni sta tacno da gledam.
http://goforward.harpercollege.edu/f...ture/index.php
I jos jedno pitanje. Koliko je u praksi izvodljivo da se nadje neki part-time job pored studija? Inace moja zelja je bila da dovedem i muza koji bi nasao neki posao da pokrije osnovne troskove zivota. Mada planiram da ponesem oko 25k-30k USD.
Hvala vam na pomoci.
P.S. Ja i muz pisemo na jedan forum o Norveskoj i tacno znam koliko iritiraju novi neinformisani clanovi. Sada sam ja u istoj toj situaciji- nova i neinformisana i jos me drma pocetnicki entuzijazam

. Izvinite zbog toga.