Citat:
Prvobitno poslao korisnik Coolerka80
Eeee... to je ono sto je mene zanimalo. I ja sam zavrsila srednju ekonomsku skolu, sa kojom sam ovde mogla samo da se slikam 
Nikad nisam radila u struci, radila sam u cvecari 4 god, 6 meseci u skoli engleskog jezika kao sekretarica (donekle u struci, samo na papiru  ), i kad sam videla da samo mogu da poludim, upisala sam kurs za manikira-pedikira, i evo radim to vec 3,5 god i ok zaradim, vise od proseka za moj grad, (svi znamo da zene vole da se sredjuju), al djavo ga odneo, meni opet malo, jer suprugove plate nigde nema...
Ma sigurno bih ja nesto i tamo smislila, ko hoce da radi, i da uci, za njega ima posla, bar tamo sigurno 
|
E sa tim zanatom manikir-pedikir ovde u US mozes da napravis lom. Koliko sam ja primetio a ja ti bas i nisam neki ekspertu toj vasoj zenskoj raboti

, ovde u US ima gomila tih salona i svi su puni, a od drugarice sam cuo da nisu bas svi profesionalci u tom poslu. Ti ako si stvarno profesionalac u tom poslu ti ima da napravis pare samo tako.Naravno ne ocekuj da ce te ti neko na aerodromu gde sletis da ti ponudi da biras gde da ti otvori salon, ti ces prvo morati da radis kod nekog da bi videla kako se ovde vodi firma, koja je regulativa, sta musterije vole ili ne vole, itd...... pa kad to sve pohvatas lepo tvoj salon i pici. A muz ako hoce da ti radi i nije alergican na posao, moze kao i gomila nasih ljudi ovde u Jersey da radi na azbestu, jeste sezonski posao, jeste fizikalija, jeste da ga rade nasi ljudi i to vecina bez papira ali navuce se lepa para za 6-7 meseci. Ma ima opcija gomila samo treba biti malo strpljiv i pameta i opcije se otaraju pogotovu za nas koji imamo regularne papire.