View Single Post
Staro 06.02.2014, 16:27
mikiSA mikiSA je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 01.07.2011
US lokacija: juzno od CHI, IL
YU lokacija: Sarajevo, BiH
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik ivanmilosavljevic Prikaz poruke
Kao sto sam i napisao pred odlazak u Ameriku,ko nosi sociva da uzme uput od nasih klinika.A onda mi se neka pametna javila i rekla ne treba ti,mozes da kupis sve ovde online. Kao budala je poslusao,pa sada moram da cimam moje da mi salju sociva postom,ili jednostavno da platim pregled ovde 180 dolara.Kupovina bez recepta online je ilegalna.Prema tome pred odlazak pravac klinika po recept na English.
Ne znam drug gdje si ti kupovao, ja uzimala preko vision direct (online) nikad nisu trazili, a kad treba upisati ime doktora, stavim nekoga tamo iz SA. Dolazilo na kucna vrata bez problema. Mozda se sta ovih zadnjih godinu dvije promijenilo od kad sam radila lasik pa nema vise ni naocala ni sociva.
A preporuka je da vam doktor napise bar taj recept (dioptriju) da imate za svoju referencu.
Isto tako ako ste na nekoj terapiji da porodicni doktor napise sta sve koristite od lijekova, i bar aktivne sastojke tih lijekova, jer su neki lijekovi skroz neprepoznatljivi. (ne znaju sta je lijek dok ne donesem sastav istog???)
Pregled je $180 vjereovatno jer nemas osiguranja. Inace je oko $25 copay sa osiguranjem.

LPR od 31.5.2012.
-----------------------------------------------
USA citizen 20.9.2017.
Reply With Quote