Tema: USA Taxes
View Single Post
Staro 06.02.2014, 17:04
noki noki je offline
Stari vuk

Datum prijave: 06.07.2010
YU lokacija: Zemun, Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik free Prikaz poruke
Ma mene brine sto moram da radim 2 state tax jer sam radio i u NY i u NJ. Imam dva W-2 papira, 1099 od banke, treba jos neki 1099 da mi stignu za nesto sto sam radio za kes, ma zlo.Sumnjam da cu imati neki povracaj, nego da ne zabrljam nesto pa posle i neke kazne da placam.
Ma nema sta da placas kazne.
Imaju oni limit koliko treba da zaradis i koliko tre ba da platis u taksama, kao sto je Miki spomenuo,imaju IRS kacelarije skoro u svakom vecem gradu za ljude sto zaradjuju manje od 55000 godisnje.Proguglaj malo IRS Locations nadji najblizu i vidi dali mozes da ih uradis tamo.Ako ne svaki walmart ima po jednu kancelariju,obicno platis od 50 do 100 dolara.Ako imas decu skupis sve ono sto si placao za njih,kao bebisiterka ili sportske aktivnosti.Medicinski racuni,renta i sl.Ako si morao da se preselis zbog posla i to moze da se uzme u uvid.Nemoj da pravis dalavere-samo skupi sve papire sto mogu da ti koriste ,odaberi mesto gde hoces da ih uradis i to je to.Prve godine sam radila u H&R Block totalno se razocarala,platila 350 dolara za naj jednostavniji tax return,i sad pre neki mesec mi doslo da doplatim 550 dolara za tu godinu,imala sam cak placeno i 3 godisnje "peace of mind",kao garancija u slucaju da se takvo nesto dogodi i kad sam se javila u njihovu kancelariju oni mi kazu da se javim sama u IRS.Posle toga sam otisla u Hewlett Packard, oni bili jos gori, toliko su bili neprofesionalni da ih nisam ni uradila tamo.Saznala da knigovoditelj sa mog posla radi takse privatno , uradila ih zajedno sa njim(zajedno smo uradili e-file,to je slicno kao da ih radis sam online)i sad mi ih radi ponovo i ove godine.I
zadovoljna sam zato sto mi covek sve lepo objasni kako ide procedura.
Ako imas decu mozes da uzmes Child Credit,ako zaradis malje od 40 i kusur hiljada godisnje i dvoje dece mozes da uzmes ovoliko,ako napravis donaciju kola,odeca i sl i imas potvrdu mozes da uzmes toliko.Covek mi uprostio sve brojeve, pa ne izgleda vise toliko misteriozno iako mogu da kazem da je ceo taj proces taksiranja vrlo slozen cak i za ljude koji to rade.
Reply With Quote