Znam da ovo sto cu sada napisati nema veze sa ovim pre, ali moram stvarno nesto da pitam. Citao sam dosta postova ovde oko zelene karte i sam imam nameru da prvi put pokusam ove godine, da vidim da li imam srece, pa eto bicu uporan, ako mi je sudjeno dobicu. Zavrsavam prvu godinu na Pravnom fakultetu ovde u Beogradu,znam da je rano da se raspitujem za master, ali to radim sada da bih reagovao brzo. Procitao sam na internetu da mogu ici na master u USA ali da mogu s njim raditi u samo dve americke drzave kao advokat, jer ostale traze americke osnovne studije prava. Naravno, takodje sam procitao da je u ovim uslovima navedenim teze naci posao, pa bih hteo da pitam ljude ovde koji su upuceni da li je moguce npr. sa prava preci na drugu drustvenu nauku na masteru, kao sto je ovde moguce, na primer na ekonomiju, filozofiju, sociologiju, politicke nauke,... ako znate na sta mislim, jer verujem da ce mi nesto od toga omoguciti ipak da imam pun pristup radnim mestima u celoj Americi, takodje sam svestan da evropsko kontinentalno pravo nema veze sa anglosaksonskim pa je pravo uzasno klimava varijanta za Ameriku, al nikako mi se ne isplati sada menjati faks jer mi je jako dobro krenulo, pa razmisljam upravo ovo sto sam rekao, da promenim svoj put na masteru. Zanima me da li je to moguce? Takodje moram se zahvaliti svim forumasima ovde na informacijama, citao sam postove i zaista nekako dajete coveku energije da pokusa i oproba svoju srecu! To cu upravo i uraditi