Citat:
Prvobitno poslao korisnik karadjordje
Da li neko mozda zna ili moze da dodje do informacije, koliko se krecu plate inzenjera u prehrambenoj industriji (bachelor i master)? Bez iskustva, sto znaci pocetne plate? (Illinois)
|
Kakvog inzenjera, koji tacno fakultet i koji tacno smer?
Ovde je malo drugacije sto se tih podela tice, moze biti da mislis na ono sto oni zovu:
- process engineer (klikni pa pogledaj po mestima za Ilinois, razlicito mesto razliciti su im podaci
ovde)
- food scientist (imaju fakultete Food Science)
klikni ovde
A ako si sa M.S. malo bi bile vise u idelanom slucaju da te stvarno tako zaposle.
Daj neki link koji si tacno smer zavrsio na kom fakultetu?
A sto se tice toga - mnogo-malo... Sve je stvar perspektive. Nekom je npr. moja plata mala a nekom astronomska, sve zavisi ko ima kakvo obrazovanje, struku, srecu, lokaciju, i ostalo...
Ja koliko vidim ovde najbolje zaradjuju sportski treneri, bankari, ljudi u finansijskim strukama, lekari, advokati (da izuzmem dzet set i ostale bogatase ako mislim na nas dodjose) i ostali a za njima STEM struke - science, engineering (prirodne nauke i inzenjerija).
A plate ljudi sa srednjom skolom su obicno mnogo manje. Npr moje sekretarice rade vise dana godisnje od mene ali imaju od3- 4 x manju platu od mene.