Ovo je mnogo sadržajnija tema od one koja se nalazi na prvoj stranici. Ovim mojim postom želim da je vratim nazad
Ranije se pisalo o autobusima koji voze za 1 dolar za Boston. U pitanju je bila Lucky Star kompanija, koja je vozila iz China town-a za glavnu autobusku u Bostonu. Ona više ne radi! Megabus je sledeća jeftina opcija za to koga zanima.
Čitajući prethodne odgovore u temi, stekao sam utisak da je Astorija bolje rešenje za početak, nego Bruklin. Gledao sam dosta stanova preko Craigliste i svačega ima, ali za Astoriju slabo..
Dok sam radio kao spasilac, poučen svojim iskustvom ali i iskustvima svojih bližih drugova, oslanjanje na pomoć naših ljudi u Americi je promašaj u pokušaju. I to mi je baš žao.
Sećam se nekoliko dečaka iz Mongolije koji su trebali da rade isti posao kao i ja, ali ih je kompanija nešto zezala; međutim, našli su jako brzo nekog njihovog (ne rođaka, već zemljaka) koji im je odmah završio smeštaj, posao kod njega i dodatni posao u selidbama i sl. Moja cimerka iz Moldavije je posle godinu i po dana došla nazad u Ameriku jer je dobila GC, radila kratko u Orlandu, a kasnije se povezala sa Moldavskom zajednicom u Bruklinu i eno ih žive dobro.
To nisu jedini primeri, ali su mi najsvežiji u smislu kako se drugi između sebe pomažu, a da ne moraju da budu rodbina..
Ne bih o tome razglabao jer nema potrebe za tim.
Nadam se najboljem, i zada razmišljam o NY kao opciji.. Imam neke prijatelje, pa ću nakon što budem znao svoj status, početi da se informišem više i pisaću sve što budem znao