15.10.2008, 14:17
|
 |
Stari vuk
|
|
Datum prijave: 20.04.2008
US lokacija: US
|
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik stizeljeto
Ni na to ne kuzim previse, mislim da treba sjest i izracunat i vidjet za svako pojedino mjesto.
Moja prijateljica koja zivi u Colorado Springsu, CO dobiva 3000 bruto, a zapravo mjesecno dobiva oko 2800. Ja sam se malo sokirala kad mi je to rekla, ali zapravo to je to, i treba i na to racunat.
|
Ukoliko tvoja prijateljica ima odbitke samo $200, ona je mnogo srecna zena...meni na odbitke ode vise od cetvrtine plate...sve sto je visa plata, veci su i odbici naravno, plus meni na primer jos ne odbijaju ni benefits niti mi se odbija 401K, ali zato na primer imam UNION - sindikat, koji moram da placam, i na to mi ide svake nedelje $7, ili mesecno $28, pa sad vidi...Gross plata (bruto) uzima se kad se radi najam stana (u mom slucaju trazili su da imam vise no triput vecu gross platu nego sto je visina rente), trazi se i kad se popunjavaju mnoge aplikacije...Naravno i svaki State ima svoje odbitke razlicite (svi imaju federal tax, ali nemaju svi state i county tax...)
Kada gledate oglase za posao, gde se kaze da je plata npr. $40.000, $50.000, nebitno za ovaj primer, znajte da je to godisnji iznos plate, ali gross, ne net.
Pozdrav! 
|