View Single Post
Staro 29.05.2014, 13:32
dulei86 dulei86 je offline
Drug član

Datum prijave: 05.05.2014
US lokacija: Chicago
YU lokacija: Beograd
Pošalji Skype™ poruku korisniku dulei86
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik vuxanne Prikaz poruke
Sto se tice inzenjerskih programa, imas za svaku drzavu inzenjerski "board" pred kojima se polaze ispit F.S. (klikni) i nakon nekog vremena P.E. Konkretno za nasu struku (iste smo ti i ja) to ti je potrebno ako si npr. hidro ili toplotna, tj ako si osoba koja stavlja svoj potpis na projekte - tipa ako projektujes grejanje i hladjenje u zgradama, ako konstruises neke konstrukcije u zgradama i slicno sto zahteva inzenjera koji odgovara da moze u zatvor ako se to srusi ili nastane neka havarija.

Sa kog si univerziteta? Evo pogledaj ovde ako ti zatreba evaluacija diploma, (meni licno nije trebala jer imam njihov doktorat) http://ncees.org/credentials-evaluations/

Ja sam juce poslala muzu da izvrse evaluaciju (jos jedan kolega) ovima World Educational Services - WES. Jedna drugarica je kad je upisivala doktorat slala njima - zavrsila elektro u Rusiji slicno kao nas dipl.ing.-master.
Ok, video sam to za licence ali cini mi se da sam negde vec procitao da je potreban odredjen broj godina radnog iskustva da bi se polagalo za licencu. Interesuje me da li je moguce naci posao u struci bez evaluacije diplome i kolika je sansa da se zaposlim u struci kad se budem doselio?
Studiram na Beogradskom Univerzitetu, i zavrsicu Master u Novembru.
Cestitam na zelenoj karti.
Reply With Quote