View Single Post
Staro 03.06.2014, 11:38
bokinena's Avatar
bokinena bokinena je offline
Drug član

Datum prijave: 03.05.2014
YU lokacija: Beograd, Srbija
Nepromenjeno

Hmmm... Pogledah sve ovo sto si podelila sa nama i sta reci...
Pre svega, siromastvo je svuda i u svakom drustvu prisutno. E sad, po meni, ovo je "igra velikih brojki" - USA je ogromna zemlja, 300 miliona ljudi, samim tim je logicno da je broj siromasnih relativno veliki. I ne sumnjam da su razlozi za to raznoliki...
Koliko ja vidim, svi oni koji su u finansijskom problemu u ovim dokumentarcima imaju decu, a svi su na forumu vec rekli da su finansijske potrebe daleko vece u tom slucaju nego kad je neko samac. I ovo je po meni nista novo. Pazi, majku mu, koliko dece se u Srbiji i okruzenju rodi na godisnjem nivou i koji je odnos tog broja sa brojem preminulih i kakve su nase demografske perspektive?!? Pitate se zasto? Pa verovatno, zato sto je i imati dete u Srbiji, postala verzija survivor-a...
Sad, naravno, sposoban covek ce naci nacin, a nesposoban izgovor i tu nema nikakve mudrosti. Znaci ako nesto selis da uradis, uvek moze, na laksi ili tezi nacin...
Da se ne lazemo, posla ima i u Srbiji (kako god on bio placen), medjutim... Jedino sto znam da u Srbiji funkcionise (u praksi) je to da ti mozes sa svoj rad biti adekvatno "nagradjen" ne isplacivanjem zarade, jer je sistem takav ili jegazda dobar sa ovim iz ministarstva ili onim iz suda, pa mu se moze! Iskreno se nadam da to npr u USA ne ide bas tako, a ako je to slucaj, onda koliko god tuzan minimalac bio, ako znas da ces ga dobiti na vreme - radi dva tri posla koliko je potrebno da bi obezbedio svojoj porodici normalan zivot.
Ma da ja iskreno mislim da svi mi koji zelimo da idemo tamo pucamo na to da se i nostrifikujemo i doskolujemo, pa bi sve to trebalo da bude malo lakse

Last edited by bokinena; 03.06.2014 at 11:45.
Reply With Quote