View Single Post
Staro 03.06.2014, 16:56
dreamerns dreamerns je offline
Super Moderator

Datum prijave: 14.06.2007
US lokacija: Burlingame, CA
YU lokacija: Novi Sad, Vojvodina
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik vuxanne Prikaz poruke

U nekim krajevima ima nasumicne pucnjave nakon sumraka u nekim nema pucnjave skoro ikada. Npr. kod nas ovde jedan lokalni geto, zalutali metak pogodi dete koje sedi u svom stanu (drvene su kuce u pitanju), ili u drugom slucaju dete na ulici. Gledas valjda americke akcione, nije ovde svugde Wisteria Lane kao u Ocajnim domacicama.
Ovo je cesto i najveci problem u losim krajevima. Sto se Oakland tice nije retka pojava i drive-by pucnjava na putu...pa ako se nadjes na pogresnom mestu u pogresno vreme... Evo ti jedan primer http://www.ktvu.com/news/news/crime-...e-shoot/nfpmm/
Potom, u losim krajevima cesce se desava da neko se napije, drogira, pa ukrade u po noci kola i jurca tako ko manijak i spuca se u neku kucu ili neki drugi auto i sl.
Nije bezbedno pesaciti, pogotovo ako si sam. U principu, tesko je to opisati. Treba videti svojim ocima. Nijedan grad u Srbiji nema nesto sto bi se moglo okarakterisati kao "los kraj" (bar ne u smislu o kojem ovde pricamo). Dovoljno je minut da se prosetas ovakvim krajem i da se najezis. Cesto kada zadjes u losiji kraj, oseti se da tu ne pripadas tako da ce te svi cudno gledati. Ti pogledi veruj mi nisu dobronamerni. Poneki beskucnik ce ti verovatno prici i poceti da prica nesto sa tobom, na sta ga ti neces nista razumeti sta brljavi...i situacija je krajnje neprijatna i ne znas kako na fin nacin da ga se otarasis.
Ono sto je problem u poslednje vreme je znati uopste koji su to krajevi. U mestima kao sto je SF i Oakland, svake godine ih je sve manje. Odnosno, ruse se stare zgrade i grade novi kompleksi cija cena stanova nije mala, tako da se kraj kultivise. U SF ima jedan kraj u kojem ces cesto cuti starosedeoce kako govore da tamo ne smes zaci jer ce te ubiti, medjutim u samo ovih par godina koliko sam ovde taj kraj se zestoko promenio. Prvi put kada sam tamo zasao uplasio sam se zesce, ove godine sam zasao nekoliko puta i nije vise ni priblizno tako lose. Vec sada trebas da si milioner da bi kupio tu stan, tako da...
Na to sve treba dodati da ako imas dete, situacija je jos gora...jer dete treba da ide u skolu/vrtic. Ne zelis da ti dete ide u skolu/vrtic u losem kraju.

Blog: http://novakovici.blogspot.com
Reply With Quote