Citat:
Prvobitno poslao korisnik VessC
Kolege, treba mi pomoc.. malo sam zbunjena citavom procedurom oko dobijanja licence za RN.
Zavrsila sam Fakultet Zdravstvene Nege i polozila Drzavni ispit.. odmah nakon toga sam dosla u Chicago tako da nisam ni jedan dan radila u Srbiji.. Da li neko postavlja pitanje da li je licenca aktivna ili ne prilikom aplikacije za NCLEX? ili to nije bitno ako sam polozila drzavni ispit?
I da li mogu da mi kazu da nemam uslov da izadjem na NCLEX, (recimo, da mi fale neki krediti ili nesto)?
Hvala!
|
Neophodno je da prevod dokumenata, plana i programa posaljes u Springfield na evaluaciju. Oni ce ti reci da li je to dovoljno i dati OK za izlazak na NCLEX.
Koliko ja znam licenca u Srbiji apsolutno nije uslov, a ni drzavni ispit iz prostog razloga sto su one uslov za rad u Srbiji i nigde vise. Norvezani recimo to traze.
Illinois board of nursing ne trazi CGFNS sto je olaksavajuca okolnost.
Ono sto ce ti definitivno traziti to je TOEFL, a to ce ti vec reci kad ti vrate dokumenta sa informacijama sta je sve neophodno dodatno priloziti kako bi Illinois BON dao Authorization to Test. Za Toefl definitivno znam da na govornom delu imas 26 ili vise i na celom testu ukupno 83 ili vise.