View Single Post
Staro 01.07.2014, 23:57
antonia175 antonia175 je offline
Član

Datum prijave: 21.06.2014
YU lokacija: Zadar
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Inside@22 Prikaz poruke
@ antonia175

vidim da nisi vidjela poruku koju sam ti ostavio na tvom profilu...
mi imamo velikog ljubimca kojeg bi htjeli prevest tamo preko bare pa bih te molio neke info vezane za prijevoz...

hvala...
oprosti, nisam ni skuzila da mi je dosao pm

odgovorit cu ovdje ako jos nekoga zanima..

napisao si da imate bernskog, sto je stvarno oveći komad psa
svaka zivotinja teža od 8 kg (zajedno sa transporterom) mora po pravilima kompanija ici u cargo hold. ono po cemu se razlikuju aviokompanije jest gornja granica tezine za cargo.. neke ne primaju pse koji moraju ici u giant tranportere (obicno imaju oznaku 700 i dimenzija su vecih od 100cm x 70cm - no to isto varira).. najbolji nacin za provjeriti jest vidjeti otprilike rutu kojom idete i koja aviokompanija vam pruza usluge leta te ih kontaktirati da vidite hoce li primiti vaseg psa u cargo ....
s obzirom da se radi o prekooceanskom letu to su uglavnom avioni koji prevoze vise od 250 ljudi i samim time imaju i ogromne smjestajne kapacitete za prtljagu te bi vrlo lako mogli smjestiti i velikog psa sa transporterom (imajte na umu da takvi transporteri nerijetko teze i oko 15ak kg pa je bitno to navesti kao podatak sluzbenicima koje budete ontaktirali da znaju kolika je ukupna tezina psa+transportera). jedini problem bi mogao biti sa letom koji ide iz zg-a (napisali ste da ste odatle pa pretpostalvjam da je to polazna tocka) do prvog iduceg veceg aerodroma na kojem presjedate s obzirom da ne postoje direktni letovi iz zagreba za SAD - no ako lijepo poricate sa ljudima i obasnite kakva je situacija, zbilja mislim da nebi trebalo biti problema. (usput- ako nadjete negdje u hr transporter te velicine molim vas da javite na forumu jer ga ja bezuspjesno trazim vec dulje vrijeme )

cijena prijevoza ljubimca kao cargo varira ali se uglavnom krece od 100 do 300 eura ovisno o kompaniji..
bitno je provjeriti odrednice za transporeter koji odredjena firma ima (ventilacija na sve 3 strane + vrata, cvrsta plastika, pas se mora moci okrenuti, ustati, leci i sjesti bez problema)
takodjer, bez hrane barem 5-6 sati prije leta i naravno tokom leta... prije dolaska na aerdrom pozeljno bi bilo psa izmoriti tako da mu bude lakse podnijeti let i naravno, naviknuti ga na tranporter dosta prije leta... neka mu to bude mjesto na kojem ce se osjecati sigurno i zasticeno, nikad ga ne mojte tjerati unutra niti siliti da ostaje zatvoren ako to ne zeli dok se ne navikne... psu ne davati nikakva sredstva za smirenje prije leta, vecina kompanija ima stroga pravila oko toga, s obzirom da psi pod tim uvjetima znaju imati poteskoca sa disanjem ako su sedirani te ne mogu reagirati na ostale promjene koje se mozda dogadjaju kao sto su naginjanje aviona i slicno..

nakon sto psa preuzmu radnici zracne luke podsjetite posadu na avionu da je zivotinja u cargo holdu i da provjere da li je ukrcana na let. svi ce to rado uciniti isto tako napravite i sa svakim iducim letom na koji se ukracavate..i neka vam potvrde da je pas iskrcan i ukrcan svaki put kad i vi.

eto, ako sam sto zaboravila slobodno pitajte
Reply With Quote