View Single Post
Staro 20.10.2008, 15:27
V777's Avatar
V777 V777 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 20.04.2008
US lokacija: US
Nepromenjeno

A sto ti ne odes u USCIS da vidis sta ce da ti kazu? Jer ako ti imas samo nekoliko meseci fizickog prisustva u US, ne znam bas da ce da ti daju citizenship samo tako...idi ti pitaj prvo gde si ti sa tvojim papirima in real...a sto se tice supruge, jeste, najgora je situacija sredjivanja papira za bracnog druga kad nosilac ima GC, apsolutno najgora, to svi priznaju, te tu realno imate dve situacije: ili da ti predas papire za njeno dobijanje GC, koje moze da traje ko zna koliko godina (vec sam ti o tome pisala u prethodnom postu, ceka se cini mi se oko 4 godina, ali se vreme racuna OD MOMENTA KADA SU PREDATA KOMPLETNA DOKUMENTA I UZETA U PROCEDURU OBRADE); druga solucija je da cekate da ti dobijes citizenship, te da se onda sredjuju njeni papiri, tada bi trebala da dobije uslovnu GC za nekoliko meseci (i o tome sam ti pisala). Ova V visa, kao sto ti je Zana napisala, vise i ne vazi, jer je to bilo za vreme kad su se dokumenta predavala pre 21. 12. 2000. sto je bilo jako jako davno, te da se cekalo 3 godine, a nisu se dobili papiri dotle...to vise nikome nije interesanto...

Na koliko vremena je zena dobila turisticku vizu, moze da se preda za produzenje te turisticke vize, ako hoce da joj odobre, te da dobije jos neki mesec, da budete jos malo zajedno i vidite sta cete i kako cete...upisivanje skole i nije toliko losa stvar, menja se status, a sad sto mora da se placa, pa brate, mora, sta da se radi...ako hocete da idete na studentsku posle turisticke, nemoj da predajete za promenu statusa na zelenu kartu, jer ne moze da se skace s jedne na drugu vizu, pogotovo ne s neimigrantske na imigrantsku...situacija nije sjajna, ali morate da se borite, da vidite sta vam najvise odgovara (ja imam istu situaciju, moj verenik zato i nije sa mnom, doduse on je imigrant u drugoj zemlji, te eto tako sedimo razdvojeni, sto nije interesantno, ali sta da se radi, mi smo to tako prihvatili, borimo se nekako)...

Gde ste vi u US, ti rece u CA? Da li bi mogli negde drugde da se preselite, ukoliko supruga nadje neku skolu da se prebaci (citala sam postove cure s Internet krstarice, misilm da je nick bio RedSonia, koja je pomagala svojim postovima o skolovanju na faksu koja je ona zavrsila u jednom od statova ovde u US, znam da je mnogo nasih iz Srbije doslo na taj faks, da su bili prezadovoljni, polagali testove on line iz Srbije, imala je cini mi se i stipendija...ako vas interesuje nesto vise na tu temu, mogu da vidim ponovo na Krstarici, a pogledajte i vi)...

Za ostajanje ilegalno u US, to ne znam, ja to svom vereniku sigurno ne bih predlozila, pogotovo sto ne zelis kasnije da imate probleme, bez potrebe...morate da imate dokumenta, ne samo SSN, nego i vozacku i puno sto sta...za sve to treba da je i ona legalno... ne znam sta da vam kazem...

Promene u imigracionoj politici postoje, bilo je nekih menjanja skoro (kao npr. da citizen moze da sponzorise bracu i sestre za dobijanje GC, sto do sada nije bilo moguce), ali nazalost nema novina za GC holdere, nadamo se da sa promenom stanja ovde u narednom periodu, i imigraciona politika ce biti mnogo bolja...

Toliko za sada...

Pozdrav i sve najbolje!
Reply With Quote