Uff...covece kako ovi ameri zakomplikovase zivot. Generalno, ako si (ono sto smo svi mi) imigrant, mozes zaradjivati milion dolara mesecno....bole ih...ima da se namucis dok ne napravis credit history i dok ti ne daju kredit. Ako si amerikanac od 18 godina i ides tek na studije, bacaju ti kreditne kartice...mole te da ih uzmes...ma covece, mozes ici u kredit koliki hoces...samo da si njihov rob doveka. U tome je i cela caka, ti kao emigrant iz neke nikad cuo zemlje uvek mozes tamo i da se vratis...zato im toliko vremena i treba da steknu sigurnost u tebe.
U svakom slucaju, ono sto meni i dalje nije jasno u celoj prici je...kolike su kamate na kredite (koje ti njima placas)?
Da vidim da li sam ovo sa secured credit card dobro shvatio, ti im das 1000$, onda uzmes od njih 1000$ i otplacujes tih 1000$ kao kredit, a na kraju ti oni vrate tvojih prvobitnih 1000$ sa nekom kamatom? jesam li u pravu?
Jos jedna stvar mi nije jasna....jer treba odmah traziti secured credit card cim otvoris checking account ili ne? Kada uzmes kredit, kako to otplacujes, jer ti se automatski skida sa racuna, ili imas neki poseban racun na koji prebacujes pare?
Sta je revolving credit?
Moram priznati da se ovih banaka najvise bojim...da ne zaserem s oprostenjem nesto u startu, kasnije me 7 godina bog otac izvaditi nece :-)
|