[QUOTE="dreamerns"]Jos jedna stvar mi nije jasna....jer treba odmah traziti secured credit card cim otvoris checking account ili ne? Kada uzmes kredit, kako to otplacujes, jer ti se automatski skida sa racuna, ili imas neki poseban racun na koji prebacujes pare?
Sta je revolving credit?[/QUOTE]
Kolko sam ja naucila od interneta ide ovako:
Dali ces traziti secured odmah ili ne ovisi o tome koliko brzo zelis da pocnes graditi svoju credit history.
Kada uzmes kredit otplacujes ga svakog meseca kada ti dodje faktura za uplatu ili mozes napraviti da to ide preko trajnog naloga sa tvog racuna (u drugom slucaju treba paziti da kad se realizira trajni nalog ima pare na tvom racunu).
Revolving credit su pozajmljena svota novca (u obliku kredita) koji vrcas u equal mesecnim anuitetima i koji se obnavlja svaki put kad ubacis pare. Oni oduzmu kamatu od onog sto je ubaceno i ostatak ti ponovo mozes koristiti.
Zacarani krug gde te oderu od kamate. :no:
Evo sto sam nasla kao kredite za ljude sa low, bad i no credit history [U][URL="http://www.credit.com/products/credit_cards/secure.jsp"]ovde[/URL][/U].
samo me interesuje zasto kad su sve 4 nevedene kartice sa depozitom kao osiguranje kamata kod VISA card je 9.99%, a kod Master card je 19.50% ?
Dali zato sto kod master card stoji da oni reportiraju score to all 3 bureaus, a kod VISA pise samo:credit bureau reporting? (U jednom li samo?)
A, sta mislite? :blink:
17/07/2008-Dobila sam potvrdni mail iz KCC da su dobili moju kovertu
04/11/2008- Zakazan intervju u US Embassy - Skopje
15/10/2008- Stigla druga koverta
20/10/2008- Zakazan lekarski pregled u IOM
04/11/2008 - Uspesno zavrsen intervju, viza odobrena.
01/03/2010 - Prva stanica Williamsburg, VA
16/06/2010 - Selidba "za stalno" Scottsdale, AZ
|