View Single Post
Staro 09.12.2014, 22:30
dreadnot's Avatar
dreadnot dreadnot je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 24.06.2009
US lokacija: Milwaukee, WI
YU lokacija: Beograd, RS
Pošalji Yahoo poruku korisniku dreadnot
Nepromenjeno

Racine je juzno od Milvokija, moze da se kaze da mu gravitira. Na putu je ka Cikagu, malo mesto, zavetrina.
U Milvokiju nista posebno novo. Zivi se relativno pristojno, posla ima, snega ima, zime i minusa ima, leta nema. Ko voli da kampuje ili da istera camac na jezero - moze, ima koliko hoces. Ko voli NBA utakmice - ima, karte za Milwaukee Bucks su prilicno povoljne. Ima i hokeja, Admirals ne igraju bas u najjacoj ligi, ali su samo stepenik nize. Nije daleko ni do Green Baya, ko voli NFL, Packersi su vise nego popularni, ali je karte jako tesko naci i papreno su skupe.
Pozorisna ponuda je pristojna, dolaze trupe sa Brodveja, bas pre par daan smo gledali Lion King. Solidno, mada sam ocekivao vise od predstave koja je, barem po pisanju stampe, zaradila preko 6 milijardi dolara sirom sveta (vise od bilo kog filma).
Kriminal je i dalje prisutan, ali je pod kontrolom i lociran samo u pojedinim delovima grada gde pristojan svet ionako ne zalazi. Ili sam se navikao, pa vise ne primecujem kao pre, ili ga stvarno ima za nijansu manje. I mi smo imali, pre jedno godinu dana, nas slucaj da beli policajac upuca nenaoruzanog crnca na sred ulice, dize se velika prasina, ali kao i u drugim gradovima, i ovde nece biti nista od svega. Nalaz komisije da nema mesta za pokretanje postupka protiv policajca (terniranog i obucenog) koji ispali nekoliko metaka u zrtvu (kao da jedan nije dovoljan), cak i dok je lezala na zemlji, ne deluje uopste sumnjivo vec je cista samoodbrana (sto bi rekli Pajtonovci - od napada jagodom).
U Milvokiju se gradi na sve strane, tako da posla za arhitekte (ali sa licencom) ima. Naravno, probiti se pored vec etabliranih firmi je gotovo nemoguce, ali moja dobra prijateljica je arhitekta i nedavno je dobila solidnu ponudu da sama vodi jedan projekat. kao i svuda i u svemu, ulazis na mala vrata i polako se dokazujed i napredujes.

02. 11. 2008. - Prijava za DV 2010
05. 06. 2009. - Prvi koverat stigao, broj 19xxx
01. 07. 2009. - Formulari poslati u Kentaki
09. 07. 2009. - Formulari stigli u Kentaki
04. 12. 2009. - Stigla druga koverta
22. 01. 2010. - Obavljen lekarski pregled
27. 01. 2010. - Obavljen intervju, odlozeno viziranje
09. 04. 2010. - VIZE U PASOŠIMA!
17. 09. 2010. - D(eparture) Day
Reply With Quote