Citat:
Prvobitno poslao korisnik Magelan
California BON ima poprilicno drugacije principe kada je u pitanju dobijanje licence u poredjenju sa ostatkom US. Njihov BON cak i nije u sastavu ANA (American Nurses Association) sto dovoljno govori. Dosta US skola recimo nema mogucnost licenciranja u CA zbog nedovoljnog broja casova/kredita/klinickih sati... Skola koju trenutno pohadjam online ("LPN2RN bridge") - Excelsior.edu nije prizanta u Cali... Mogu recimo da iz IL uradim reciprocitet za LPN i u Cali dobijem LVN licencu, ali ne i RN. Drugim recima, nisu samo problem skole iz inostranstva vec i US nursing schools.
Po nekom mom istrazivanju New York State i Florida bi trebalo da budu "lakse" za ceo proces. Znam da sve to uzima dosta vremena i zivaca, ali ako upali bilo gde - na konju si. Probaj NY, oni su zaista po dosta pitanja liberalni sto se tice licenciranja zdravstvenih radnika iz inostranstva.
|
Znaci opet treba da vucem za rukav nekog po skolama u Srbiji da potpisuju aplikacije, smuci mi se kad se samo setim. Nista mi ne preostaje drugo nego da probam jos neki stejt, ako ne idemo sve ispocetka. Super bi bilo da mi priznaju bilo gde, jedina losa je sto mi se ne napusta Kalifornija

Hvala na savetu, ako se jos neko javi sa nekom idejom, tu sam