View Single Post
Staro 25.12.2014, 07:24
Magelan's Avatar
Magelan Magelan je offline
Super Moderator

Datum prijave: 28.04.2010
US lokacija: Spartanburg, South Carolina; Jacksonville, Florida
YU lokacija: Mladenovac, Republika Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik dr_misha Prikaz poruke
Znaci opet treba da vucem za rukav nekog po skolama u Srbiji da potpisuju aplikacije, smuci mi se kad se samo setim. Nista mi ne preostaje drugo nego da probam jos neki stejt, ako ne idemo sve ispocetka. Super bi bilo da mi priznaju bilo gde, jedina losa je sto mi se ne napusta Kalifornija Hvala na savetu, ako se jos neko javi sa nekom idejom, tu sam
Na ovom forumu nemamo vise nikog u profesiji. Probaj na allnurses.com pod sekcijom "international nursing" da procesljas da li je neko imao slicno iskustvo kao ti.

Sto se vucenja rukava po Srbiji, veruj da je to mnogo laksi put nego kretati sve iznova. Prvo, upasti u bilo koji nursing program nije ni malo lako, bar ne ovde u Illinois-u, a koliko vidim na allnurses.com ni u drugim stejtovima nije bajno.

Drugo, skolarine su paprene ukoliko se ne opredelis na skolovanje na Community College-u. Tu jeste jeftinije pa je bas zbog toga i navala tolika da su liste cekanja ogromne i biraju se kanditati sa 4.0 GPA na prerequisite predmetima... I sve to traje minimum 3.5 godine. Oko godinu ipo dana za prereqs i dve godine za sam program.

Trece, kriterijumi u US nursing schools su brutalni. Padnes jedan predmet - ispadas iz programa. Da li ces uspeti da se vratis i zavrsis taj predmet - tesko. Klasicno izivljavanje...

Dakle, gledaj da iscupas ekvivalent gde god i onda kad dobijes prvu licencu, mozes da radis reciprocitet u drugim drzavama.
Reply With Quote