View Single Post
Staro 25.01.2015, 06:52
vuxanne vuxanne je offline
Amer

Datum prijave: 13.10.2009
YU lokacija: Bilo kuda kiki svuda
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik dxdx Prikaz poruke
Zavrsio sam "Ship management" te kasnije "International Relations and Diplomacy". Inace vec nekih 18 godina radim vani; prvo na brodovima zatim kao manager i konzultant u pomorstvu i oil and gas industriji. Zivio sam u Australiji i Emiratima duze, isto tako od projekta do projekta i poslom boravio po EU, Aziji, USA i Kanadi. U Australiji sam skoro dobio PR, ali na kraju propalo zbog promjene tablice zanimanja itd.

Ono sto je realno je da zena ili ja upisemo MA ili PHD u Kanadi, i onda trazimo PR. Dobra stvar je ako jedan studira onda drugi moze raditi bez problema. Nisam siguran je li isto funkcionira u USA. Znam da mi je prijatelj studirao u USA i zena mu nije mogla raditi za vrijeme njegova studija.

Kako sam jos u srednjoskolskim danima stalno nesto radio po kompjutoru i pomalo programirao zelio bih se vratiti tome. Trazim nacin kako da udjem u posao, a da de moram studirati Computer Science
na BA levelu.
Bolje je sto se toga tice tamo, ovde ako jedno studira drugo obicno ima samo boravisnu vizu. Jedina sema da spouse radi je J1 i J2, ali nakon toga moras nazad u maticnu drzavu osim ako ti maticna drzava ne da neki waver. A to obicno mogu samo oni koji su dosli ovde sa nekih fakulteta tamo kao neka razmena.

A sto bi menjao karijeru, tek se u tim industrijama dobro zaradjuje, pogotovo u naftnoj? Pogledaj npr 'logistics management", "global supply chain", "international management" ili slicno nesto...
Reply With Quote