Citat:
Prvobitno poslao korisnik landlord
Hvala na iscrpnom i detaljnom odgovoru.
Sta podrazumijevas pod dobrim benefitima u bolnicama? 401K? Zdravstveno osiguranje?
Kako ferceraju te smjene po 12 sati? Radis 12 odmaras 48?
|
Dobro zdravstveno osiguranje, sick days off, minimum 2 nedelje placenog odmora + "Personal Time Off" koji se akumulira na osnovu broja odradjenih sati, 401k, dodatak na nocni i vikend rad...
Smene - zavisi. 3 dana nedeljno je full time, e sad kako ih rasporede, to je vec pitanje. Po nekom pravilu trebalo bi da bude slobodan dan izmedju smena i da se svaki drugi vikend odradi po bar jedna smena. 12/48 je srpski fazon gde se smenjuju dnevna i nocna smena. Ovde uglavnom dobijes ili dnevnu ili nocnu, a po potrebi te povuku u suprotnu smenu. Dosta ljudi uzme fiksni raspored - tipa cet-pet-sub ili pet-sub-ned ili zbog dece kako bi sa supruzima na smenu bili sa decom ili zato sto imaju jos jedan posao.
U nekim bolnicama ti daju da biras smene od 12 ili od 8 sati. Ukoliko su smene od 8 sati onda je raspored 7a-3p, 3p-11p, 11p-7a. U tom slucaju je full time logicno 4 ili 5 dana (32-40 sati). Dosta ustanova ukoliko odaberes 8 sati smenu ce ti dati 4 dana nedeljno pa ukoliko im trebas za jos jednu dodatnu smenu i dalje se ne kvalifikujes za preovremenu satnicu. 8 sati smene obicno podrazumevaju rad svakog drugog vikenda i subotom i nedeljom, i po jedan slobodan dan u razdoblju pon-pet (ili dva ukoliko je raspored 4 dana nedeljno).
95% Nursing Homes radi po sistemu smena od 8 sati. Meni je u jednom momentu bilo previse da 5 dana nedeljno klackam na posao pa sam uzeo dve duple 7a-11p subotom i nedeljom i utorkom 7a-3p. Tako sam radio duze od godinu dana. Jeste da sam ponedeljkom bio kao zombi ali sam imao full time i 4 slobodna dana u toku nedelje.