Citat:
Prvobitno poslao korisnik dr_misha
Magelan I ja sam cuo za Karibe, to mi je neki plan D. Super sto si vec tamo tako da mozes da nas informises o proceduri. Znaci moram da uzmem Pre Med Bachelor, ne moze bilo koji? Ako je tako, ti si vec zavrsio taj ovde u USA?
|
Off-shore Medicinski fakulteti na Karibima imaju razne kriterijume. Po sistemu "koliko para - toliko muzike"
Na Karibima ima 40-50 Medicinskih fakulteta. Sto jeftiniji fax - to je priznat u manje drzava, generalno manje akreditacija, nema financial aid (placas sve iz dzepa), los prolaz na residency. Sajtovi za rotacije su uglavnom po najgorim community bolnicama po Chgo. Low-cost fakulteti niti ti traze Bachelor Degree (PreMed) niti MCAT. Gotovo ni jedan od fakulteta iz ove klase nisu priznati od strane Cali i NY.
S druge strane, tu su "
TOP 3":
- Ross University School of Medicine
- AUC - American University of the Caribbean School of Medicine
- SGU - St. George's University School of Medicine
Ova tri fakulteta su akreditovana u svih 50 US drzava, imaju odlican "residency placement", studenti se kvalifikuju za "student loan". Medjutim, za upis je neophodan PreMed i MCAT.
SGU facts:
PreMed je neophodan - Bachelor Degree ili Ekvivalent Bachelor-a, sto bi bilo 90 College Level kredita u koje je ukljuceno sledece:
"The science foundation courses are the following requisite undergraduate-level courses for admission to the medical program: Biology I and II with lab, Organic Chemistry I and II with lab, Inorganic Chemistry I and II (General or Physical) with lab, at least one semester Physics with lab, one semester of Math (Calculus, Computer Science, or Statistics), and one semester of English."
Ukoliko nemas 90 kredita, SGU nudi
premedical program. PreMed moze da traje i krace ukoliko prikazes kredite iz tvoje vise medicinske skole. Baci pogled na link u prethodnoj recenici pa ce ti biti jasniji sistem
Nisam isao ponovo na PreMed jer sam uradio ekvivalenciju predmeta sa Stomatoloskog Fakulteta u Beogradu i tu je vec 168 kredita. Polagacu MCAT i sa tim se prijavljujem.