View Single Post
Staro 05.02.2015, 22:55
whitewater whitewater je offline
Član

Datum prijave: 29.11.2014
US lokacija: negde
YU lokacija: Zapadna Morava
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik landlord Prikaz poruke
Evo da se i ja ukljucim u ovu temu i dam svojih $0.02. Nisu svi rodjeni za to da budu mali poduzetnici. Bar ja znam da nisam. I znam da bi vise bio u gubitku nego u dobitku. Recimo da imam restoran, vise bi ljudi jeli i pili besplatno.

Sa druge strane, trebas imati na umu da su stvari dosta drugacije ovde. I da treba dosta vremena da se provede da se nauci o sistemu i sl. Opet zavisno od posla koji bi radio, trebas nauciti kako naci dobavljace za svoj posao, pa gdje naci musterije i sl. Kad nadjes musterije kako se ophodis sa njima i sl. Zvuci dosta jednostavno, ali vjeruj da nije... Druga stvar je kapital koji trebas imati da bi pokrenuo mali biznis. Ako ne dodjes sa dosta para, gotovo nikako ce ti neka banka ovde bez kreditne istorije dati neki kredit za pokretanje posla.

Prednost neimanja svog biznisa je da kad radis u firmi u kojoj imas jako solidna primanja zavrsis posao od 8 sati, ides kuci uzivati sa porodicom i ne mislis o poslu do slijedeceg radnog dana. Biznis trazi dosta odricanja i puno ulozenog rada, naravno zavisno o biznisu koji pokrenes. Moja tetka je imala staracki dom, jako dobro zaradjivala od toga, ali to ti je rad od 24/7.
Sjajno, to je to !
Upravo je trazenje ovih odgovora pravi put.
Postoji dosta ljudi , koji imaju diplome a nikad nisu radili u struci, i koji sem opste kulture od njih nemaju koristi jer zaradjuju radom na sasvim drugim poslovima. Isplativim i u Srbiji , ali ipak zele da zive u USA . ( ne moraju svi biti ekonomski emigranti) .
Recimo , neki ZANAT !
Kamenorezac, svoj gazda , ima dovoljno kapitala za pocetak ( masine i zakup prostora, za pocetak i saam radnik ).
1. SISTEM ?
* Kakva je zakonska regulativa? Da li je dovoljno otici u " Mesnu zajednicu " , podneti zahtev i dobijes dozvolu za rad ili moras imati potvrdu o zavrsenoj obuci kod nekog njihovog majstora ili kurs od ( NAJMANJE dve godine) , ili mozda , dovoljno , tvoje pare kreni i radi ako znas da mozes.
2. DOBAVLJACI ?
* Ko nesto nudi da proda nije ga tesko naci . Pitanje je placanja preuzete robe ? Koji je uobicajeni rok placanja u USA ? Naravno, za prvih nekoliko poslova pretpostavljam avansno , ali kasnije, obzirom da su narudzbine vece, da li postoji mogucnost dogovarati placanje pocekom ?
3. MUSTERIJE ?
* GDE ? Mozes imati svo znanje sveta , ali ako nemas ko da ga kupi , ne vredi ti ( finansijski , ne emotivno) ! Da li je prihvatljivo ici od kuce do kuce i davati ponude , ili mozda oglasi u novinama , ili ne daj boze moras biti podizvodjac nekom.......
4. NAJVAZNIJE / NAPLATA . Zavrsio si posao , primedbi nema , samo molba , da sacekas za PARE!!!! Bice brzo ..... U Srbiji , sasvim normalno ! USA , dajte odgovore ( pitanje za iskusne ) ?
5. POREZ ?
* Kako se placa porez za ovakve poslove ?
Ako je odgovor " dodji pa vidi " , koja je svrha ovog foruma, a ne samo teme ?!.
Reply With Quote