View Single Post
Staro 16.03.2015, 18:57
Magelan's Avatar
Magelan Magelan je offline
Super Moderator

Datum prijave: 28.04.2010
US lokacija: Spartanburg, South Carolina; Jacksonville, Florida
YU lokacija: Mladenovac, Republika Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik aleblok70 Prikaz poruke
Zdravo magelan. hteo bih da te pitam koji bi meni najbrzi bio put u Ameriku za LPN ili RN posto sam zavrsio srednju medicinsku - opsti smer (a znam da se to nista ne priznaje). Kako si ti dosao u USA i kako si upisao za LPN, posto znam da se placa prilicno dosta (oko $15,000)...

Drugo, kakvi su tvoji utisci o Americi (u smislu nasilja, mentaliteta i sl) i zasto si izabrao bas Cikago?

poz
Dosao na F1. Preko F1 izmedju ostalog zavrsio Medical Assisting Program posle kog sam dobio OPT (Optional Practical Training - koji je bio na godinu dana i uz koji se dobija radna dozvola). Za vreme OPT-ja sam zavrsio LPN uz puno radno vreme kao Medical Case Manager pri Kompaniji za Zdravstveno osiguranje. Taj posao mi je bukvlano placao LPN skolu... Bilo je malo nategnuto, ali sam se uspesno iscupao

Da li si razmisljao da upises Visoku Zdravstvenu Skolu Strukovnih Studija? To bi mozda bio najlaksi put. Nas clan, dr_misha je pisao svoje iskustvo vezano za nostrifikaciju.

Sto se CHGO tice, nije bas ni bio izbor u onom momentu. Tako je bilo ispalo. Sto se tih skola tice, CHGO pruza dosta mogucnosti. Moj licni dozivljaj Chicago-a bas i nije naj naj. Nisam voleo taj grad od prvog dana, a u njemu sam proveo duze od 5 godina Pisao sam o svom stavu o CHGO u temi "Chicago" koju sam zapoceo 2010. pa mozes da bacis pogled Proslog petka sam se preselio u Severnu Virdziniju (NoVA) pa cemo videti kako ce ovde biti Vec sutra imam razgovor za posao ovde u Alexandria, VA